Латино звездата Рики Мартин (Ricky Martin) издаде новия си албум  "Music+Soul+Sex", който от днес е и на българския музикален пазар в каталота на "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music Entertainmentеnt.

Дискът има испаноезична и английска версия. 

Далеч от светлината на прожекторите през последните две години и половина и отдаден на отглеждането на своите синове-близнаци Матео (Matteo) и Валентино (Valentino), вокалистът се зdвръща към естественото си място в музикалния свят, с по-дълбоко разбиране на личните си и музикални преживявания. Наскоро той дебютира в списъка за бестселъри на New York Times с високо оценената автобиография ME.

"Music+Soul+Sex" ще бъде представен с голямо световно турне.

Носител на "Грами" (Grammy) и на няколко статуетки за "Латино Грами", Рики е водеща фигура в латино музиката на своето поколение – обичан от феновете по цял свят заради интуицията си към ритъма, горещите изпълнения и страстта да се раздава на публиката. 

Вече свикнал да е в полезрението на аудиторията след петте години в момчешката банда Менудо (Menudo), той се заема със съмостоятелна кариера и през 1991 издава едноименния си дебютен албум. С първите си две продукции Мартин бързо се превръща в суперзвезда в испаноезичния свят, след което започва да привлича масите и със заразителните си изпълнения на живо. С непрекъснато нарастващия успех благодарение на култови и до днес сингли като "Maria" от 1995 и химна на Световното първенство по футбол от 1998 "La Copa de la Vida" ("The Cup Оf Life"), Рики вкара ектозичните традиционни латино ритми в света на поп музиката.

Певецът буквално взриви сцената, като завладя американската публика с изпълнението на "The Cup Оf Life" на церемонията по връчването на 41-е годишни музикални награди "Грами" на 24 февруари 1999.
 
Обявен за "интернационална поп икона и световен посланик на латино музиката" от "Билборд" и признат от Латино Звукозаписната академия за най-млада "Личност на годината", Рики има над 60 милиона продадени албума и продължава да изнася разпродадени концерти по цял свят. Изпълнителят е носител на редица престижни международни награди, доказателство за множеството му постижения.

Освен любовта си към музиката, той е отдаден и на благотворителна дейност посредством програмите от фондацията Ricky Martin – в защита на доброто съществуване на децата по света в критични сфери като социална справедливост, образование и здравеопазване. Множеството усилия на музиканта в тази насока включват реч пред Конгреса и други политически организации по света във връзка с трафика на деца, работи като посланик на UNICEF, с Bill Gates и Microsoft развиват онлайн програма за защита на децата в Латинска Америка.

Рики Мартин прави лични посещения в няколко международни приюта за деца, жертви на трафик. Вокалистът задълбочи дългогодишната си подкрепа към Habitat For Humanity наскоро, като стана принципен партньор в техните усилия за възстановяването на щетите от опустошителните земетресения в Хаити и Чили.

Още - на:

www.rickymartinfoundation.org
www.rickymartinmusic.com
www.sonymusic.com
www.virginiarecords.com
www.facebook.com/virginiarecordsbulgaria