Твърдението, че Стивън Гейтли (Stephen Gately) от Бойзоун (Boyzone) се е напил до смърт по време на пиянска нощ, което довело и до смъртта му от задушаване с повърнато по време на сън, вбеси семейството на певеца.

„Семейството е отчаяно от слуховете, че той си бил организирал пиянски запой преди смъртта си. Член на семейството е разговарял със Стивън в 12,30 същата нощ и той е бил в отлична форма. Готвел се е да излиза – още не е бил готов по това време”, заяви адвокатът на семейството Джералд Кийн.

„Потеглил е с Андрю към Палма. Не може да са пристигнали там много преди 2 след полунощ. Знаем и че е бил обратно в апартамента си преди 6 сутринта. Значи в действителност може да е прекарал в Палма някъде около два часа и половина”, каза адвокатът.

„Засега не твърдим, че той не е пил. Все пак е излязъл за да се забавлява. Но твърденията, че е имало пиянски запой, са нечестни. Не е имало такова нещо”, отсече юристът.

Той отрече и твърденията, че полицията търси трети човек – според пресата, 25-годишен българин на име Джорджо или Георги Дучев, - който бил заподозрян за имащ отношение към смъртта на Стивън Гейтли.

„Твърди се също, че полицията издирва трети човек. Аз говорих с властите и с посолството и отново трябва да ви кажа, че няма такова нещо. Не е било самоубийство, със сигурност. Няма намесени и наркотици, нито пък има замесен трети човек в смъртта на Стивън. Това е просто един много тъжен случай. Загубихме прекрасен човек”, заяви Джералд Кийн.