Евелина Павлова ще води новото предаване "Аз обичам България", което ще се излъчва по "Нова телевизия" всеки петък от 20.00 ч.

Първото издание е довечера.

Павлова и участниците в шоуто ще преоткриват онези български събития, личности и факти, заради които обичаме страната си. Колко литра ракия на година средно пият българите? Каква е фамилията на героя на Георги Русев във филма "Опасен чар" или кой наш певец е наричан "Синатра на Изтока"? С подобни въпроси чаровната водеща ще предизвиква участниците и заедно ще припомнят и научават непознати и позабравени факти за страната ни и самите нас, дадоха пример от медията.

"Аз обичам България" обещава да забавлява зрителите напълно по нашенски – с много хумор, музика и забавни игри, с гости, които знаят и разбират от всичко, и публика, която допълнително ще допринася за патриотичния и позитивен заряд на шоуто.

Еелина Павлова е позната като партньор на Ники Кънчев във втория сезон на "Биг Брадър" и като лице на токшоуто "На твое място". Тук обаче тя ще се изправи пред съвсем друго предизвикателство – ще посреща отборите в духа на българското гостоприемство, ще поддържа състезателния дух и ще задава въпроси за всичко, свързано с родината.

На въпроса защо обича България, тя отговаря: "здравите корени". Семейството е нещото, заради което никога не би напуснала страната си и не би и помислила да живее в друга държава. Любимото й българско ястие е капамата, в приготвянето на която е изключително добра, "Оркестър без име" е родният филм, който обича най-много, а "Ако имаш време" на Тангра – любимата й песен.

Най-голямата й страст в живота винаги е била и си остава музиката. Била е програмен директор на радио "Мила Голд", а впоследствие - и на радио Star FM. Кариерата й я среща с един от най-великите имена от световната музикална сцена. Интервюирала е Брайън Адамс, вокала на INXS Джей Ди Форчън, китариста на Металика Робърт Трухильо и много други. Най-емоционалната й среща обаче е тази с пианиста на Дийп Пърпъл (Deep Purple) – Джон Лорд (Jon Lord). Именно оттогава тя вярва, че колкото по-известен е човек, толкова по-естествен е той.

Чаровната водеща е щастливо омъжена и има дъщеря Ана, с която миналата година прекарват най-незабравимото лято заедно.

В предаването един срещу друг ще се изправят два отбора. Всеки от тях е предвождан от капитан и се състои от три известни личности от различни възрастови групи. Капитаните ще бъдат винаги едни и същи, но за разлика от тях – останалите членове на тима ще се сменят всяка седмица. В няколко тематични рунда те ще отговарят на въпроси от различни сфери от миналото и настоящето на България – кино, история, спорт, правопис, интересни личности, средностатистически данни и други. С особено важна роля ще бъде и публиката, която не само че ще подкрепя своите фаворити, но ще бъде и пълноправен участник в шоуто. Всеки отбор ще разчита на собствена агитка, чиято задача никак няма да е лесна – тя ще може да го съветва и да му помага, а ако нейните любимци спечелят играта – награди ще печели и тя.

Андрей Слабаков и Юлиан Константинов ще предвождат отборите, а първите участвици са Петър Курумбашев и кмтълът на Каварна - Цонко Цонев.

Във всеки епизод на предаването те ще застават начело на различен отбор и ще се опитват да отговарят правилно на колкото се може повече въпроси, свързани с България. Двамата ще се появят в ефира на "Нова телевизия" не за първи път. Слабаков се изяви като гост звезда в третия сезон на "ВИП Брадър", а Юлиан Константинов пя в благотворителното шоу Bailando с Иглика Радилова. В "Аз обичам България" предизвикателствата пред тях ще са коренно различни.
Двамата се шегуват, че продуцентите са ги избрали заради това, че са с "руса коса и сини очи". Истината е обаче, че си приличат и по още няколко неща – известни са, щастливо женени, ужасно много обичат децата си и не на последно място – високи са на ръст (Андрей Слабаков е 190 см., а Юлиан Константинов – 194 см.)

Очакват шоуто да бъде забавно, позитивно, приятно за гледане и познавателно както за зрителите, така и за самите участници. В характерния за него стил, Андрей Слабаков обещава да бъде строг, но справедлив към съотборниците си, а какво ще прави, ако не слушат – ще разберем със старта на предаването. Юлиан Константинов пък ще разчита, че отборът му носи в себе си състезателния дух и заедно ще се стремят към нищо друго, освен победата.

Всеки от тях вече е изработил своята печеливша стратегия. Известният режисьор вярва, че вроденият му интелект и природна красота са качествата, които ще изведат отбора му до първото място, а на въпроса каква тактика ще приложи срещу своя опонент, отговаря: "важното е да не ни карат да пеем". От своя страна, големият оперен изпълнител обещава да не бъде благосклонен към противника и споделя, че няма никакви притеснения относно предстоящата надпревара. "Мога да пея, да играя, да режисирам и дори съм с 4 см. по-висок", хвърля ръкавицата световнопризнатият днес бас, който иначе стартира от групарските среди като фронтмен на блус-рок триото Кокаин в началото на 90-е.
 
"Всяко нещо тук е свързано с мен – това е моята родина и тя е част от моя живот", така атрактивният режисьор обяснява обичта си към България. За Юлиан Константинов пък любовта към родината е нещо, което не зависи от нас – нещо, с което човек се ражда и трудно може да обясни. Освен че ще бъдат капитани в "Аз обичам България", в момента и двамата работят по много други проекти. Като защитник на българското кино, Андрей Слабаков е поел предизвикателството да представя филмите, произведени в България, в градовете, където няма киносалони. Константинов също обещава да зарадва почитателите на оперното изкуство у нас с нещо ново в близко бъдеще.

В първия епизод на шоуто един срещу друг ще се изправят Петър Курумбашев срещу Даниел Вълчев, Цонко Цонев срещу Крум Савов, а от страна на дамите – Мая Савова срещу Катето Евро. Победилият отбор и неговата агитка ще печелят различни награди във всяко издание.

Шоуто "Аз обичам България" е по лиценз на холандската продуцентска компания Talpa Media, като освен у нас, се излъчва още в 30 други държави от Европа и Близкия Изток.