Деветият брой на "Rolling Stone" е с колекционерска стойност: излезе вчера  с две различни корици – Мик Джагър и Кийт Ричардс от Ролинг Стоунс (The Rolling Stones).

През 2003 "Exile on Main Street" суровият шедьовър на Ролинг Стоунс, достига седмо място в класацията на списание "Rolling Stone" за най-великите рок-ен-рол албуми на всички времена, а година по-късно медията определя записите на плочата в мазето на френската вила на Кийт Ричардс за един от 50-е най-значими момента в историята на рок-ен-рола.

„В мазето беше много мрачно и прашно" – казва Ричардс за месеците работа по албума през 1972. "Много в стил Хитлер – нещо като последните дни на Берлин“, пояснява струнният ас по повод второто  преиздание на "Exile..." през май. В новия брой на "Rolling Stone" изгряват Мик Джагър и Кийт Ричардс, за да ти разкажат още за запоите, наркотичното опиянение и хаоса около записите.

Ще научиш и за един нов и все още не особено популярен бизнес модел, който е напът да се превърне в следващата машина за пари – капитализма, възползващ се от климатичните промени. Става дума за глобално разграбване на обработваемите земи с цел печалба от наближаващата гладна ера и паниката на хората. Дали пренаселеността, наводненията, сушите, гладните бунтове и глобалното затопляне ще направят частните инвеститори богати? Многолюдни държави като Китай, Индия, Саудитска Арабия и други се надпреварват да купуват обработваема земя по цял свят, често чрез компании с държавно участие. Сега може би ще ти стане по-ясно и защо Израел иска да изкупува земи в България.

Предлагаме ти лятна антишокова терапия – новият албум на Фючър Шок (Phuture Shock), пропит с усещане за свежест, прохлада и модерност. Деси и Фичо споделят за творческите си пориви, визията си за бъдещите професионални изяви на групата и страстта към футбола: „Когато има мач, не се репетира; ако излезе концерт и съвпада с важна среща, се търси друга дата, а по време на финалите [на Световното първенство] е абсурд Фичо да се ангажира“, смее се Деси.

Прекарай цяла нощ в компанията на Кеша (Kesha): бърбън, свирки и най-щурото парти на планетата. В своята изповед купонджийката разказва за детството си, мъжете и трудния пробив. До ден-днешен Кеша не знае кой е баща й.

“Навремето майка ми е била много запалена по астрологията, искала е да съм зодия Риби и се е захванала да си прави дете по стандартния начин. Но в същото време не е искала някакъв мъж да я командва. [...] На мен не ми е фикс идея да разбера кой е баща ми. Може би не искам да призная пред себе си. Може би имам нужда от психотерапевт. Но детството ми беше щастливо. Не чувствам, че съм пропуснала нещо”, казва певицата.

Броят предлага и разказ за силата на духа – историята на една българска олимпийска медалистка и шампионка от Европейското първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания. Докато се подготвя за Олимпиадата в Пекин, копиехвъргачката Даниела Тодорова претърпява жестока травма и остава в инвалидна количка. Нещастието обаче не сломява духа й и тя печели медал на Параолимпийските игри през 2008.

И още в изданието:

•    Интервюта с част от бандите, свирили на фестивала "Sonisphere"
•    Рок-ен-рол мечтите на Нуфри
•    Защо Бен Стилър не се смее?

Повече на:

www.rollingstone.bg