Една от най-усмихнатите български певици - Росица Кирилова, ще бъде звезден репортер на "Календар" от 25 до 29 април.

Изпълнителката на "Боса по асфалта", "Има шанс, няма шанс" и "Учителко, целувам ти ръка" няма никакъв проблем с правенето на репортажи, защото журналистиката е нейна втора страст и професия след пеенето.
 
На Велики Понеделник тя ще ни запознае с магията на яйцата, които ... не се ядат. Друг от материалите си за "Нова телевизия" ще посвети на дългите часове, които прекарваме пред компютрите, като ще търси специализирани съвети как да ги направим по-малко уморителни и вредни за очите ни.

За хората с широки сърца изпълнителката ще провери как можем да си осиновим домашен любимец, а в края на работната си седмица ще покаже как да пренесем в домовете си цветовете на пролетта и лесно ли е да отглеждаме цветя на балкона. Специално за абитуриентите, дори и да са купили вече своите тоалети, ще помогне със съвети кое е най-важно за самочувствието им в тяхната звездна нощ.

Първата българска звезда, приела предизвикателството да се включи в "Звезден репортер" и да разработи три различни репортажа, е Миро. Първият от тях е излъчен на 18 февруари 2009. След това в емисията се изявиха редица актьори, музиканти, спортисти, политици, журналисти и ТВ водещи.

Николай Василев е първият действащ министър, станал звезден репортер от 20 до 24 април 2009.