Както обещха преди началото на фестивала Spirit Of Burgas 2010, Попа Шапка  (Popa Sapka) вдигнаха градуса на еуфорията пред „На тъмно” сцената и феновете не можеха да спрат да танцуват и пеят с бандата във втората вечер на събитието.
 
Така нареченият „балскански-поп-ска” се оказа доста близък до всякакви меломани – това, което ги обедини пред сцената е доброто настроение. Гостите със сигурност не са очаквали толкова добро приемане, но музиката им се оказа взривоопасна. „Музиката не променя нищо около нас, но променя нещо вътре в нас – дава ни вяра и надежда!”, бяха заявили момчетата преди да дойдат в Бургас, но сега всички, които си тръгнаха с усмивка от сцената „На тъмно”, са уверени в думите им.

Попа Шапка се събират в Тимишуара през 2008 и до момента са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата са истински коктейл - смесват румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български речетативи в парчетата си. За родните елементи спомага и българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.

Атрактивната банда се слави и с нещо, което допадна и на българската публика – много е трудно да спреш групарите, почнат ли да свирят веднъж! „Ще заформим едно наистина лудо шоу, повлияно от духа на Балканите! Можем да обещаем нещо със сигурност – няма да можете да се спрете да пеете и танцувате с нас! Гарантираме ви!”, обещаха момчетата от Попа Шапка.

Речено-сторено.

По-рано през деня на същата сцена забиха и Джанго Зе, които изненадаха феновете с много нови парчета – почти всички запяти веднага от публиката. Отдавна феновете не бяха чували толкова много нови и добре звучащи парчета наведнъж.

А фронтменът Морски дори изсвири част от тях ... на гърба си.