Румънеца и Енчев поемат грижите за изключително рядък вид папагал, собственост на Столичния зоопарк – конгоанско сиво жако.

Рапърите харесаха пернатото за талисман на музикалната си компания "Селект Мюзик Медиа" и вече са сложили подписите си под договора за осиновяване. Двамата стигнали до решението след като прочели в Интернет публикация за Деня на осиновителя в Столичния зоопарк.
 
Те неслучайно са избрали екзотичната птичка за свой талисман – папагалите жако се славят като едни от най-добрите имитатори и бързо създават много тесни връзки със своите собственици или членове на техните семейства.

„Като хора с отношение към музиката и пеенето, решихме, че няма по-подходяща птица за осиновяване от един папагал. Още не сме мислили как да го кръстим, но със сигурност ще носи името на звезда от музикалния бранш. След месец ще предствим новото лого на нашата компания и искаме това да е символ на едно ново начало”, споделя Енчев.

„Аз си бях харесал един гарван гробар, но самото му име е толкова зловещо, че трудно бих се решил да го осиновя” , философства Румънеца. „Жалко само, че от зоопарка няма да позволят да изнасяме птицата навън, иначе с удоволствие бих заменил Енчев с папагала – той със сигурност ще е по-добър събеседник от него, пък може би дори ще се научи и да рапира по-добре”, допълва още той.
 
Тандемът ще трябв да задели около 200 лева от месечния си бюджет за пернатото. Парите ще отиват за храна, медикаменти, аранжировка и текущи ремонти на клетката.

В замяна, те ще могат да поставят там табела с имената си и ще бъдат вписани в специална почетна книга на осиновителя.