Както MySound.bg писа, Spice Music Festival 90s Edition отпуши денс духа на Бургас преди две години, а тазгодишното му издание вдигна летвата за отлично настроение и истинска тридневна фиеста на още по-високо ниво.

Повече от 8 000 души се забавляваха на пристанище Бургас между от 6 до 8 август, а феновете обявиха тазгодишното издание на събитието за едно от най-добрите до момента.

Организаторите започнаха подготовката на Spice Music Festival 2022, който ще се проведе отново в Бургас от 5 до 7 август. Вече са в продажба промоционалните билети за него: ticketstation.bg/spice-music-fest

Най-големият фестивал, посветен на 90-те у нас, превърна морския град във фестивална столица не само на България, но и на Европа. Spice Music Festival за поредна година е едно от малкото събития в световен мащаб, което отвори сцената си за най-популярните изпълнители от шоубизнеса, а почитателите им се отблагодариха с много танци и добро настроение. Най-мащабната проява по Черноморието събра на една сцена любимите DJ BoBo, Nana, Danzel, Real McCoy, Sylver и Дони и Момчил, Maxi Priest, Turbo B от SNAP, Alice DJ, Stereo MCs, E-Type, Leeroy Thornhill (екс-Prodigy), Masterboy, B.G. The Prince Оf Rap, In-Grid, Vengaboys, Jenny от  Ace Оf Base и други.

Rob Money от C-Block посрещна своя рожден сред горещата българска публика.    

"Наистина обичам България – хората са невероятни, а феновете – фантастични! За първи път обаче ще бъда в Бургас, така че нямам търпение да разгледам града и да се срещна с всички вас! - обяви Е-Type още преди да пристигне в България. "Музиката на 90-те е уникално съчетание на мелодии с евробийт, което можеше да превърне всеки ден в празник! И всички парчета ни вдъхновяваха взаимно да творим. Днес все още чакам да си чуя такова парче по радиото", допълни E-Type, който напоследък прекарва все повече време в студиото.

"България – впечатляваща страна с чудесни, приятелски настроени хора! Винаги се забавлявам много по време на участията си в България – публиката е толкова екзалтирана и успява да улови много точно енергията на музиката ми! Музиката на 90-те беше свежа, нова. Денс музиката беше много повече от звучене – цяло движение, стил. Дълго време беше ъндърграунд – телевизиите и медиите нямаха представа, че това ново звучене се е появило и е напът да превземе класациите. А смесването на стиловете успяваше да обедини различни хора в един ритъм на всяко парти. Затова все още не мога да откроя едно парче, група или концерт, който бих могъл да нарека "най-любим" през 90-те - всичко беше въпрос на умело съчетаване на стиловете, затова и спомените ми обединяват множество малки детайли от тези години. Freedom Тo Рarty – мисля, че това мото описва най-добре 90-те", коментира Leeroy Thornhill. А какво го вдъхновява да продължава да твори и днес? "Оригиналността. Не съм престанал да създавам музика – по време на локдауна издадох два албума, завършвам и нови парчета, които ще пусна това лято. Очевидно е, че вече се променя и начинът, по който се забавляваме – онлайн партитата станаха напълно нормално нещо, но съм сигурен, че музиката беше съществен фактор в това хората да преодолеят ситуацията, през която се наложи да преминем през последната година и половина", завършва бившият член на Prodigy.  

Spice Music Festival се организира от "Културно-масова дейност" ЕООД с ексклузивната медийна подкрепа на радио Energy - станция № 1 за музика от 90-те.

Събитието във Фейсбук - ТУК

Снимка: Илиян Ружин