Слухът, че Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) и Блейк Филдър-Сивил са пред развод, се оказа истина.

Потвърди я самата вокалистка пред "News Of The World".

Конкретният повод бил фактът, че съпругът й кръшнал с германската моделка Софи Шандорф.

"Връщане назад няма, това е краят. Нашата връзка и без това беше без бъдеще, свързваше ни само сексът", казва английската изпълнителка, цитирана от "FemaleFirst".  

Близки на Уайнхаус доверяват, че взимането на решение за раздяла е повратен момент в живота на скандалната звезда, определяйки го като "отрезвяване". Бащата на Ейми - Мич, категорично подкрепи идеята на дъщеря си за раздяла.

Неотдавна вокалистката отрече семейните им отношения да куцат, въпреки че според британската преса тя се върнала при старото си гадже - Джордж Робъртс. Сетне някои издания й приписаха връзка с асистента на нейния мениджър - Алекс Хайнс, докато Блейк бе в затвора.

Според публикации в булевардните издания, двамата дори имаха намерение да повторят брачната си церемония, за да докажат на обществеността сериозността на своите отношения.

Филдър-Сивил излезе от затвора преди месец. Веднага след освобождаването му бе настанен в клиника за наркомани. Ейми не го посети в лечебното заведение, което подкрепи подозренията, че бракът им е обречен.

Уайнхаус се е бръкнала за 30 хиляди лири да плати сметката на Блейк в клиниката, въпреки че първоначално бе отказала да го направи .

Ейми и Блейк Филдър-Сивил минаха под венчило през 2007.

Само няколко месеца по-късно той бе осъден за нападение над собственик на бар и бе вкаран зад решетките, където изкара 27 месеца.