Сара Тавареш (Sara Tavares) пристига в България днес.

Както MySound.bg съобщи, концертът на португалската звезда е в столичната зала "България" утре, 14 май.  

С нея пристигат още петима музиканти - Луис Карлос, Фернандо Ембайо, Адемиро Миранда, Рикардо Куелюс и Васко Вас.

Тавареш вече препълни концертните зали в Амстердам, Варшава и Гданск, където публиката я очакваше, както и у нас, още от миналата година. Тогава тя прекъсна турнето си заради операция от мозъчен тумор. За щастие на многобройните си почитатели, Сара бързо се възстанови и продължи обиколката. По препоръка на лекарите  обаче тя не трябва да се претоварва много и ще посети само част от предварително уговорените места, а София е едно от тях.

Вокалистката ще сгрее публиката не само с лиричните песни от последния си албум "Xinti" ("Почувствай"), но и с най-доброто от репертоара си дотук  – "Оne Love", "Balance", "Planeta Sukri" и други. 32-годишната звезда има издадени шест албума, като всичките са мултиплатинени, а шоутата на Тавареш -  разпродадени за броени месеци. Повечето от изпълненията ѝ са популярни в цял свят. Тя пее, композира и свири на китара, като в авторската си музика смесва различни езици - португалски, анголски сленг, английски и френски изрази и думи. През март Сара, чиито родители са от Кабо Верде, беше обявена за най-добър кабовердиански глас.

Относно гостуването си у нас, тя е предявила предимно технически изисквания – много светлини и екзотични инструменти. Тъй като ще пее за втори път у нас, тя се доверява изцяло на домакините си от "БГ Саунд Стейдж". Възнамерява да  опита от българската национална кухня и този път.

Концертът се организира съвместно с Посолството на Португалия.

Билети могат да се купят онлайн чрез мрежата на "Ивентим", магазини "Пикадили", "Германос", "Офис 1 Суперстор" и на касата в зала "България".