Малко от музикалните събития в зала "България" могат да се похвалят с такъв голям наплив от страна на феновете като концерта на Сара Тавареш (Sara Тavares) снощи.

Стотици почитатели на португалската певица, някои от които притежаваха билети на повече от година, очакваха да видят вечно усмихнатата Сара, очакваха я обаче свити донякъде сърца. Никой не беше сигурен как точно ще звучи концертът  ѝ след тежките премеждия, които певицата преживя в последно време.

Но Тавареш не даде никакъв признак да е уморена, или по някакъв начин наранена от живота - все същата широка усмивка, все същия мек и сладък глас, който без никакви усилия импровизира по африкански мелодии или се лее в собствените й оптимистични до пълно опиянение композиции. Само тюрбанът на главата й напомняше, че вероятно се е простила с дредовете.

Подкрепяна от групата си, изпълнителката ни заля с такава неподправена радост от живота, каквато само смесените влияния на самбата и африканската музика могат да изразят. Между песните тя споделяше с публиката както щаститето си, че отново е на сцена, така и благодарността, че сме имали търпението да я изчакаме да се върне.

В първата половина на събитието феновете седяха донякъде притеснени от строгата обстановка в залата. Главите се клатеха подвластни на африканските ритми, ръцете тактуваха, устите тайно припяваха на португалски. Към средата на концерта Сара Тавареш реши да удари едно рамо на веселбата.

"Оттук натататък всеки, който иска, може да стане и да танцува", прикани тя присъстващите и бързо възложи певчески задачи на различните части от аудиторията.

Насетне сцена и публика напълно се сляха, а танците продължиха и по време на шумния и още по-ентусиазиран бис.

Снимки от концерта - в секцията "Галерии