Шакира за пореден път показа щедрото си сърце - дари медицински маски и респиратори за жителите на родния си град Баранкила, разположен в северната част на Колумбия, съобщи кметът на града Хайме Пумарехо.

"Шакира е жителка на Баранкила и целият свят я обича. Благодаря ѝ много за дарението на хиляди маски за медицинския персонал на нашата болница и за респираторите, които ще спасят живота на много хора", написа кметът на своята страница в Twitter. Певицата от своя страна благодари на екипа на кмета за отличната координация при доставката и разпределението на помощта. Първият случай на COVID-19 беше регистриран в Колумбия на 6 март. Извънредно положение в страната беше обявено на 17 март.

Певицата спазва наложените мерки за социална изолация в Барселона заедно със съпруга си Жерар Пике и двете им деца - Милан и Саша. "Съчувствам на родителите с малки деца, които нямат къде да ги изведат. Ако е позволено на хората с домашни любимци да излизат и на възрастните да пазаруват, то трябва да измислим решение, което дава същото право и на деца, които се нуждаят от слънце и въздух. Призовавам правителството да обмисли политика, която позволява на възрастен да отговаря за извеждането на дете на разходка", написа вокалистката в профила си в Instagram неотдавна. Въпреки добрите си намерения, Шакира предизвика лавина от негативни коментари, повечето от които я обвиняват в безотговорност.

Междувременно, мултиплатинената изпълнителка/автор и носител на "Грами", филантроп и глобална суперзвезда жъне лаври заради видеото към хита "Me Gusta" с участието на пуерториканския феномен Anuel. Това е първа колаборация на певицата с латино рапъра, а клипът излезе след грандиозния успех на изпълнението ѝ на Super Bowl с Jennifer Lopez. Вибрантните и сюреалистични кадри, които само за три дни събраха почти 12 милиона гледания, са режисирани от Drew Kirsch, създал видеото към парчето на Taylor Swift "Lover", и съдържа традиционните за суперзвездата смели мащабни визуализации. Този път тя разбива модните стереотипи в цветно high fashion облекло върху маса в пъстра кухня, докато Anuel приготвя храна на заден план. Сюжетът преминава през разнообразни и секси табани на рапиращия Anuel на покрива на бърз влак и на Шакира, заела позицията на председател на банкетна маса като за кралица.

"Me Gusta" се превърна в един от най-големите хитове на годината с над 75 милиона стрийма и 37 милиона гледания на lyric видеото, както и с платинени отличия в Латинска Америка и Испания, златни в Бразилия и Мексико, и не на последно място в Top 10 на радиата в Аржентина, Чили, Ел Салвадор, Гватемала, Панама, Мексико и Латинска Америка. Като следваща стъпка, изпълнителката ще пусне ексклузивен мърч за парчето. 2020 година може да се окаже най-успешната за дългогодишната кариера на суперзвездата, която в момента работи по нова музика в студиото и подготвя турне през 2021 г. Разбиващият музикалните рекорди пуерторикански рапър и латино изпълнител Anuel също пусна нов сингъл, озаглавен "Keli", и видео към него, който събра над 90 милиона стрийма само за месец.  Anuel (вляво на снимката) работи по дебютния си албум от Sony Music Latin.