Есенен национален рок фестивал за авторска песен "Силата на рока" ще се проведе в столичния клуб Rock It между 26 и 28 септември.

Главни организатори на проявата са компанията на Милена Славова - Mr.Rock, и домакините от заведението със съдействието на Министерство на културата.

Всеки ден от 18 до 23 часа участниците ще представят свои песни на живо, като пеят и свирят пред 6 членно жури, съставено от музиканти и музикални журналисти. Всяка от групите ще има 25 минути на разположение да изпълни други песни от своя репертоар. Селекционната комисия ще се произнесе с оценки за песните и изпълненията, а публиката също ще има възможност да гласува за своите фаворити.

На 26 и 27 септември ще се представят всички групи в конкурсната програма, а финалното парти със сетове на избраните на първо, второ и трето място е обявено на 28 септември. Призираните ше получат грамота, а тези, които са на първо място, ще отнесат голямата награда – запис на сингъл в студио Loud-Fi. Сред наградите ще има китара и други изненади.

Идеята на фестивала е да даде шанс на млади и талантливи автори на песни в стил "рок", както и да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се популяризират и да ги качат на професионална сцена, за да покажат своите умения.

Части от шоуто ще бъде заснети и отразени в предаването "Рок с Милена" по "БНТ - Свят" и БНТ 2 и ще бъдат излъчени три пъти за една седмица. За победителите ще има и отделно ТВ представяне, за което бъдат заснети повече техни изпълнения.

Предварително заявилите участие групи изпратиха свое демо на нова песен, с която ще се състезават в конкурса. Одобрените ще се появят в следния ред:

Сряда (26 септември):

Response (София)
Downer Kill (Пловдив)
Attic Noise (София)
Parallax (София)
Full Circle (София)
Crashbrake (София)

Четвъртък (27 септември):

Ренегат (Пловдив)
Scream Of Desire (Девин)
Headmaster (Варна)
Немо (София)
Soundprophet (София)
Fanagoria (София)
Rare Breed (София)