Преди броени минути бяха раздадени седмите годишни музикални награди на "БГ Радио".

Събитието се проведе в Зала 1 на НДК, а водещ на церемонията бе Дичо.  Афтърпартито - по традиция, се проведе в столичния клуб "Дали". Главен герой там бе пробивният дебютант Иван Ангелов, участник в "Мюзик Айдъл" 2, който сви купона на победителите с танци и освободено поведение.   Така и не стана ясно обаче защо охраната го изведе, когато не бе направил нищо нередно. Само обясни в буфо синхронада от сцената, че е лош с текста от хита от Майкъл Джексън "Bad".

Номинираните отново бяха познати лица - Дони и Нети, ПИФ, Мери Бойс Бенд, Тони Димитрова, Аксиния и много други български музиканти. Наградата за изпълнител отиде за пореден път при Графа.

Фънки и Вили Казасян връчиха наградата за "БГ Изпълнителка" на Марияна Попова. От сцената тя загатна за съвместен проект с Миро.

Невена Цонева получи отличие за албума си. Чаровната изпълнителка отнесе и наградата за дебюта си.

Номинирани за дебют бяха още Веси, Групата, Орлин Павлов и Теодор Койчинов.

Най-добра група са Д2, а дует - Стоян Янкулов и Елица Тодорова. Двамата са и големите победители на вечерта - тръгнаха си с наградата за посланици на България по света, а най-добра песен е тяхната "Вода".  Те дълго благодариха на всички, които са ги подкрепяли през годините на съвместната им работа и съобщиха името на новия си албум - "Стихия", който ще представят на голям концерт в НДК скоро.

За текста на песента си "Някога преди" Миро също получи отличие. И видеоклипът към нея бе оценен от слушателите на "БГ Радио".
Наживо чухме изпълненията на Миро, който откри церемонията, на Стоян Янкулов и Елица Тодорова, Невена Цонева и Теодор Койчинов, Балтазар и Дийп Зоун Проджект, Мария Илиева и Графа, 032, Остава, Марияна Попова и Дичо.

Братя Аргирови зарадваха публиката с две песни - една, от които, чисто нова.

Те връчиха статуетка на Силвия Кацарова за "БГ Вдъхновител".  Страхотните декори и специално създадените за събитието анимирани пухкави чудовища направиха церемонията още по-атрактивна и впечатляваща.