Броени дни след като Александър Деянов–Скилър (SkilleR) спечели престижната награда ИКАР на официалната церемония на Съюза на българските артисти за най-добър музикален пърформанс в "Ноктюрно - от прахта до сиянието", той заслужено грабна още два приза зад граница.

Бийтбокс шампионът на България за 2007, обявен за най-бързата уста на Изтока, завоюва първото място и наградата Best Show на второто по-големина световно бийтбокс състезание Bsene Grand Prix Beatbox Battle 2011.
 
22-годишният български бийтбоксър пребори конкуренцията на 30 участника от цял свят в Базел, Швейцария. В първия етап на състезанието българинът премина успешно елиминациите срещу конкуренция от Франция, Германия, Англия, Канада, Австрия, Люксембург, Швейцария, Хонг Конг и други със самостоятелно двеминутно шоу. Във втория етап продължи сражението с осемте най-добри.

Скилър спечели срещу KIM от Франция, известен със силата на бийтбокса си и с влечението към електронните стилове. На полуфинала той пребори германския шампион – Babel, известен с техничния си бийтбокс (какъвто е и стилът на Деянов).

На финала си извоюва победата срещу канадския шампион KRNFX (на снимката). 

Журито единодушно заявява, че по всички критерии за оценяване -  оригиналност, музикалност, трудност и сценично поведение, всичките битки на Скилър са абсолютно безспорни. В тях той е категоричен победител. Освен първото място, му се отсъжда и другата голяма наградата - за Best Show.

Скилър е един от първите, които внасят културата на бийтбокса у нас. Той се изявява и на международни сцени в Япония, Англия, Германия, Русия, Италия, Австрия, Швейцария, Чехия, Румъния, Сърбия, Словакия, Гърция и други. Изнася пърформънси на обща сцена с интернационални величия като Shaggy, Lumidee, Outlandish, Jaba, Noha, Stereo MCs, Transglobal Underground, Форин Бегърс (Foreign Beggars) и много други.

Видеo от състезанието:

http://www.youtube.com/watch?v=ZznMLFLnxhM

http://www.youtube.com/watch?v=JTpqRsfWSqo

http://www.youtube.com/watch?v=42NQLeOQgEs