Мултиплатиненият канадски певец Майкъл Бубле (Michael Buble) работи по предстоящия си коледен албум, който бъде записан в световноизвестното студио Capitol Records, използвано в миналото от артисти от ранга на Frank Sinatra, Ella Fitzgerald и Майкъл Джексън (Michael Jackson).

По думите на певеца проектът е нещо, което е искал да направи още в началото на музикалната си кариера, но е предпочел първо да се докаже като успешен изпълнител, за да може да създаде автентичен и специален запис.

"Исках да дам на хората това, което Bin Crosby ми даде на мен. Той ме въведе в света на джаза и мелодията. Не исках да правя модерен или нетипичен, а просто наистина сладък коледен албум, с който децата да израснат", казва Бубле.  

От новия диск може да очакваме дует с певицата Shania Twain, закачлива версия на "Jingle Bells" с триото Puppini Sisters, чийто имидж и вокален стил са в 40-е на миналия век, както и няколко оригинални композиции и редица класически коледни песни като "All I Want For Christmas Is You" на Марая Кери (Mariah Carey), аранжирани от Майкъл Бубле. Той споделя, че за всяко парче инструментите, дори и цигулките, се записват в студиото едновременно с вокалите. "Направих го по най-страшния начин. Всичко се случва в студиото, така че, ако нещо не се получи както трябва, няма много варианти да се поправя след това", признава именитият канадец. Той определя предстоящия диск като красив и като най-автентичния си запис досега.
 
В подкрепа на излизането на специалния коледен албум Майкъл ще води собствено предаване на живо по NBC, чийто продуценти ще бъдат Ben Silverman (The Office, Ugly Betty) и Lorne Michaels (Saturday Night Live, 30 Rock). Едночасовото предаване ще включва изпълнения на Бубле от коледения албум, съчетани с кратки комедийни скечове. Вокалистът споделя, че коледният сезон е много емоционален за него. "Майка ми и баща ми ни даряваха с много любов по Коледа и това е, което искам да дам на хората от себе си. Обземат ме сантиментални чувства като мисля за това. Още в края на октомври и началото на ноември започвам да усещам миризмата на Коледа във въздуха", казва певецът.
 
Докато планира и работи по предстоящия празничен запис, Майкъл Бубле обикали САЩ, Канада и Мексико в подкрепа на последния си албум "Crazy LoveHollywood Edition", чийто сингъл е пробивното парче "Hollywood".

Billboard постави неговия Crazy Love Tour под #8 в класацията за най-печелившите турнета от началото на годината до сега, посочвайки приходи  на стойност 36,839,037 долара от 33 концерта.