The Smugglers Collective отново включва своята машина на времето, наречена Smugglers Swing Club, за поредното завладяващо пътешествие, с което диджеите ще отбележат 4 години от създаването на парти поредицата.

Рожденият ден на винтидж серията ще се проведе в традиционната за събитието локация – столичния клуб Mixtape 5, на 16 октомври.

Партито ще направи ретроспекция от всички изминали 20 издания за една вечер, изпълнена с много музика, танци, студени коктейли и добро настоение. Диджеите ще върнат гостите към златните години на суинга и ритъм-ен-блуса, зората на рок-ен-рола, a към края на вечерта ще нахлуят с пълна сила в 21 век, когато електро-суингът е новата винтидж мания в цял свят.

Smugglers Swing Club ще посрещне посетителите с традиционния "Винтидж будоар", където всички ще могат да преобразят визията си с ретро прически, направени от професионалисти. Гостите ще имат възможност да си направят винтидж портрет, вдъхновен от снимките на звезди от Холувуд от 30-те и 40-те години.

За тези 4 години Smugglers Swing Club се превърна от една идея в амбициозен проект, който вдигна много високо летвата в организирането подобен род събития. На сцената на Smugglers Swing Club са се качвали едни от най-популярните и интересни имена от съвременната суинг и електро суинг сцена като The Correspondents, Alice Francis, Swingrowers, Si Cranstoun и Ray Collins’ Hot Club и други. Освен че вдъхна глътка свежест в нощния живот на София, Smugglers Swing Club доказа и че културата, с която е свързана тази музика, мирогледът, който тя проповядва, са не просто сянка на и от миналото. Те са видимо налични и желани и в настоящето. Smugglers Swing Club ще се погрижи за това тяхното присъствие в съвременността да бъде поддържано в  жива, търпяща развитие и в крайна сметка установена развлекателна форма.

Началният час на празника е 21.00, а стартът на винтидж треската ще бъде даден в 22.00 часа. Входът е на цена от 10 лева, без предварителна продажба на билети.

Mixtape 5 e на бул. "България" 1, подлез "Галерия".

Полезни линкове:
Facebook event: https://www.facebook.com/events/506809562830208/

Smugglers Swing Club Facebook page: https://www.facebook.com/SmugglersSwingClub

Videos: https://www.youtube.com/user/fon4o/featured