Неуморните Southwick прекратяват своята активност.

Но само на сцената, спирaйки концертните си изяви. Започват по-важното: да работят по реализирането на своя дебют. И крайно време им беше, след сериозната заявка, която талантът им даде преди година.

Последният за сезона концерт на фънк бандата в София е в Sofia Live Club на 5 май (събота). В репертоара за събитието са вече познатите авторски композиции на Southwick, сред които е и дебютният сингъл "Pink Skies", по време на концерта ще прозвучат и нови парчета, заредени с характерните за бандата фънкарско звучене, енергия и импровизации. За шоуто в съботната вечер ще допринесе и DJ Мартен (DJ Marten), който ще открие и закрие събитието със специален сет.

Музикантите продължават да подкрепят И Аз мога/ I Can Too. За всеки, който също иска да подкрепи инициативата, в клуба ще има щанд с тениски и аксесоари I Can Too. Актуалната цел на фондацията е набиране на средства за център за деца с аутизъм в Пловдив.

След участията в Стара Загора, Варна и Бургас в средата на май, фънкарите влизат в студио, за да записват своя първи албум, който ще е готов до есента. Работното заглавие на проекта е "От плът и фънк". В него ще бъдат включени единствено авторски композиции, както и няколко съвместни парчета с други артисти.

Едно от тях е "Нищо друго" – колаборацията с Рут Колева, чийто видеоклип се очаква да излезе в най-скоро време.

Изненада за всички фенове ще бъде и обща песен с Белослава, която носи името "Голямото закриване".

Повече за формацията - на:

http://www.facebook.com/southwickband