Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи поредното меломанско четиво - автобиографията на Кольо Гилъна "Извън Контрол". Един от вас получава уникалния шанс да се сдобие с луксозното издание. Името на късметлията ще бъде изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На коя известна британска рок група Кольо Гилъна и Контрол бяха съпорт в Каварна през 2005 година?  

Пишете на ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Gilana

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 02.00 ч. на 2 септември, понеделник.

Успех на всички!*

Както MySound.bg писа, премиерата на "Извън Контрол" се състоя два дни преди концерта, с който Кольо Гилъна отбеляза своя 60-ти рожден ден. Творбата е безкомпромисна и откровена изповед на гласа на българския пънк. Това е историята на един младеж, обречен да стане лице на "цветята на 80-те" и на вятъра на промяната в периоди, белязани от цензура и разпад на стария ред. 

Николай Йорданов, както е истинското му име, пише книгата за живота си в съавторство с Борислав Колев. Историята на една жива легенда! Кольо Гилъна започва едва ли не като случаен участник, но се превръща в един от символите на българската рок революция. Неговият уникален глас, сценичното му присъствие и способността му да общува с публиката го превръщат в любимец и фронтмен на пънка в България. Периодът му с Контрол ражда някои от най-големите хитове на родната сцена, а изпълненията му стават еталон на бунта за цяло едно поколение, което се опитва да намери своя път. С автентичен и пиперлив език Кольо Гилъна и Борислав Колев разказват история за слава, купони, лудост, лични падения и нови начала, като възкресяват пълнокръвния образ на вечните истории за революции и див копнеж по свободата.

"Пригответе се за троен албум с "най-доброто" на едно време с неговите тъги, абсурди, но и смях и стремеж към ново начало, време, което никога няма да се повтори", разкриват от "Сиела" за поредното  изкушаващо четиво в своя пребогат каталог.

"Това е автобиографията на моето поколение – с цялата си абсурдна нелепост, със заразната си лудост, с нашите си тъги, но и с вечния смях до скъсване. Понякога се чудя как след като издрапахме 90-те, все пак останахме сравнително нормални!? Не съм подозирал колко талантлив разказвач е Кольо Гилън... Всяка глава тук е хит", обобщава Захари Карабашлиев.

"Гласовете на българския пънк не са много и могат да бъдат преброени на пръстите по ръцете на стругар шлосер. Един от тези първи пръсти е на Кольо Гилъна – глас, който не може да бъде сбъркан с Йън Гилън, и неконтролирано сценично присъствие", казва Светльо Витков (Хиподил).

"В края на 80-те години имаше сериозен ПИК в развитието на независимата българска музика, а Контрол и Кольо Гилъна бяха важна част от това. Като казвам ПИК, имам предвид, че имаше "Да ти пикам на музиката", но имаше и "Да ти пикам на фуражката"… С активното си и редовно участие в тези събития Кольо се изгради и утвърди като истински рок-ен-рол доайен. Той е един от малкото участници в тези процеси, който успя да запази до днес енергията и ентусиазма си", споделя Васо Гюров (Ревю).

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.