Sziget Warm–Up Party, подгряващо поредното издание на именития фестивал, ще се състои в клуб "Строежа" от 21 часа днес.

Както MySound.bg извести, фиестата ще състои на остров Обудай, Будапеща, между 10 и 15 август.

Атмосферата на фестивала ще се пренесе на парти площадката на столичния клуб в Студентски град. Вход свободен.

Освен музиката на хедлайнърите на Sziget, която ще звучи през цялата нощ, организаторите са предвидили и изненада за феновете. Двама късметлии ще си тръгнат от "Нощта на Sziget" в "Строежа" с безплатни едноседмични билети за фестивала с включен достъп до всички сцени и настаняване в къмпинг зоната там.

Щастливците ще имат възможността да видят и чуят на живо любимите си банди и да си подарят незабравимо музикално изживяване на унгарския остров.

Организаторите не изневеряват на традицията да представят на публиката си както най-големите музикални имена, така и алтернативни и тепърва изгряващи артисти.

Сред акцентите тази година са едни от най-известните банди в световен мащаб, сред които: 30 Second To Mars, Принс (Prince), The Chemical Brothers, Prodigy, Hurts, Pulp, Interpol, La Roux, Скънк Ананси (Skunk Anansie), Моторхед (Motorhead), Джудас Прийс (Judas Priest), Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения, както и много други световни и европейски формации.

Още - на:

www.szigefestival.bg

www.facebook.com/SzigetFestivalBulgaria 

Билети за Sziget - чрез www.eventim.bg, www.tickestream.bg, www.ticketsbg.com и www.usitcolors.bg, където се продават и специални пакети с включени пропуски и предложения за пътуване до Будапеща.

Sziget се провежда всяка година в средата на август на остров Обудай, разположен сред водите на Дунав, съвсем близо до Будапеща. През последните 19 години фестът се наложи като едно от най-мащабните културни събития в Европа.

Той бе нареден сред 10-е най-добри фестивали в класацията на Европейските фестивални награди и сред 5-е най-добри музикални събития във фестивалната класация на вестник "Индипендънт" тази година.