Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySоund.bg" продължава.

Предложението този път е от нашите приятели в издателство "Книгомания", в чийто каталог се появи творбата на Георги Тошев "Mamma Mia! Филмът. ABBA. Продължението". Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият със 184-страничното ЛУКСОЗНО произведение, включващо диск с документалния филм "АББА. Тяхната история", в последното за тази година издание на благородното съревнование "Голямото лятно четене".

Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича мюзикълът, композиран от Бени Андершон и Бьорн Улвеус, който предизвика съдебен процес за авторските права между музикантите и писателя Карл-Джоан Сет?

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Mamma Mia

Очакваме до 21.00 часа на 23 септември, неделя.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*

Премиерата на книгата подгря двата гастрола на "Шоуто на ABBA" в България. Както MySound.bg нееднократно писа, те предстоят в пловдивския античен театър на 27 септември и в столичната зала 1 на НДК на 29 септември.  

Кои са новите звездни попълнения в хитовата продукция? Екранните приятелки на "голямата" ДонаКристин Барански (от сериала "Добрата съпруга") и Джули Уолтърс (Моли Уизли в поредицата за Хари Потър) се подмладяват в лицето на Джесика Кийнън Уин и Алекса Дейвис. Във филма тече успоредно и една линия от времето, в което се развива действието на първата "Mamma Mia!" и ние разбираме, че Софи, дъщерята на Дона, е бременна с първото си дете. Когато ми казаха, че ще има "Mamma Mia!" 2, си помислих, че ще бъде нещо ужасно. Но не е така, получи се нещо наистина много добро", споделя Аманда, превъплътила се в ролята на Софи. Идеята за своеобразното продължение на "Mamma Mia!" допада и на Колин Фърт. С усмивка разказва, че един журналист сменил цвета на лицето си, когато актьорът му казал, че ще участва в "Mamma Mia! Here We Go Again". "Няма значение какво мислят хората за ABBA, истината е, че всички са чували за нея. Ако сте на моята възраст, със сигурност музиката им е близка до сърцето ви – споделя 57-годишният актьор. Според Доминик Купър (в ролята на Скай), екипът на прави страхотен ход, защото не яхва вълната на успеха на първия филм, а чака цели десет години, за да се появи с новата история.

Във филма благословеното състояние на младата Дона споделят тримата бащи, приятелят Скай и една нова героиня – баба Руби, майката на Дона. Изпълнява я 72-годишната Шер, доказан музикален феномен. През 1998 година песента "Believe" достига 11 млн. копия, превръщайки се в най-продавания за времето си сингъл, а едноименният албум е продаден в над 20 млн. копия и оглавява челните позиции в музикалните класации на много държави. Платиненорусата Шер се появява само за няколко секунди в последния трейлър, но това е напълно достатъчно, за да подлуди феновете. Тя каца на острова с хеликоптер. Облечена е в бял костюм, а ноктите са с яркорозов лак. Забавно е, че в случая Шер, в ролята на майката на Дона, е само три години по-възрастна от нея. Какво от това? – биха казали всички, които с нетърпение очакват "Mamma Mia! Here We Go Again".

В профила си в Туитър Шер анонсира своята нова роля, споделяйки снимки с ботуши от 80-те години и се заигра с песента "Fernando" на АББА. Арменската вокалистка ще изпълни "Fernando", като тя ще се окаже ключ към поредната изненада – появата на Анди Гарсия. Какво прави 62-годишният Гарсия в романтичния сюжет? Виждаме го за миг в компанията на Шер и разбираме, че се казва Фернандо. Може би е по-младият любовник? А може би син или четвъртият вариант за баща на Софи? Едно е сигурно… казва се Фернандо. Каква е връзката с едноименната песен на AББA, в която се пее за двама приятели, които си спомнят войната и живота на бойното поле? Най-вероятно в новия филм смисълът на текста на песента ще се "ремиксира" и ще се превърне в любовна балада, изпълнена от Шер. А какво свързва Шер и Гарсия в "Mamma Mia! Here We Go Again"? Може само да гадаем – дали са любовници, а може би приятели или роднини?

Междувременно, на музикалния пазар се появи и саундтракът към "Mamma Mia! Отново заедно" с хитове на ABBAДесет години след като първият филм "Mamma Mia!" покори света и се превърна в тотален хит, неговото продължение ни връща на любимия остров Калокаири за още много песни, вдъхновени от шведския квартет, за забавление и няколко неразказани истории от миналото, които определено ще променят нас и героите ни завинаги и ще ни накарат да се влюбим… отново.

...Годината е 1974-а, мястото - Брайтън, Великобритания. Песента "Waterloo" печели престижния конкурс "Евровизия". От този момент започва историята на легендарната формация ABBA, която през следващите десетилетия се превръща в най-продаваната поп група в историята на света, подреждайки се по успех веднага след митичните англичани Битълс.  

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.