Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава с ново изкушение за участие в "Голямото лятно четене".

Предложението отново е на нашите приятели от издателство "Знаци", в чийто каталог се появи поредното меломанско четиво - книгата "Сбогом, Мариане" на Кари Хестамар.

Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с луксозната творба. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

В кой албум на Ленърд Коен е включена знаковата му песен "So Long, Marianne"?  

Крайният срок е 16.00 часа на 2 септември, петък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/So Long, Marianne

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Успех на всички!*

…На двадесет и две години Мариане Илен заминава с норвежкия писател Аксел Йенсен за гръцкия остров Хидра. Докато Аксел пише, Мариане се грижи за къщата. Един ден, докато Мариане пазарува в магазина за хранителни стоки, мъж я поканил да седне на масата при него и приятелите му. Той се представя като Ленърд Коен, тогава известен канадски поет. Когато непостоянният и експанзивен Аксел изоставя Мариане и новородения им син, заради друга жена, Ленърд се намесва и двамата започват една нова, нежна любовна връзка.

Допълнена от непубликувани по-рано стихотворения, писма и снимки, както и интервюта на авторката с покойния колос - певец, писател и артист Ленърд Коен, "Сбогом, Мариане" е интимен разказ за живота на Мариане Илен — от нейната младост в Осло през нестабилния ѝ романс с Аксел до живота ѝ в интернационалната колония на художници на Хидра през 60-те години на миналия век и след това.

"So Long, Marianne" на Коен е една от най-красивите любовни песни на всички времена. Темата на тази мелодия е всъщност пътешествието на Мариане Илен към нейното себеоткриване. За това пътешествие разказва искрено и увлекателно книгата "Сбогом, Мариане".

Преводът е на Дора Велева.

"You Want It Darker" е последният диск на барда, издаден приживе. В него той задава въпроси за човешката природа и за всемогъщия бог: девет пиеси, пропити от мисълта за смъртта.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.