Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

В седмицата на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, двама от вас получават уникалния шанс отново от Светлана Близнакова, гласовитата фронтдама на група Севи (Sevi), да се сдобият с книгата "Цената да бъдеш себе си", част 1. Както е известно, тя е дело на Николай Христов. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Към кое парче е първият официален видеоклип на Севи, чиято премиера се състоя година след основаването на групата?

Крайният срок е 13.00 ч. на 28 май,четвъртък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Sevi

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Щастливците ще получат известие как точно луксозното произведение ще стигне до тях.

Успех на всички!*

Журналистът Николай Христов пренася читателя в една истинска история от света на музиката, търсейки отговорите на много въпроси на цели 240 страници. Какво се случва зад пудрата, грима и светлините на прожекторите? Може ли една млада рок банда да се продуцира и менажира успешно сама, без зад гърба ѝ да стои голяма продуцентска компания и без да е част от нечий лейбъл? Може ли да се успява само с авторска музика и как се върви нагоре като посветиш целия си живот на изкуството? Това са някои от въпросите, които авторът на биографичната творба засяга. "Всъщност, не е точно книга, а едно голямо интервю, което направихме", пояснява Светлана Близнакова. "Цената да бъдеш себе си" съдържа и прелюбоптни мнения на добре познатите ни Звезди от Ахат, Етиен Леви, Васко Кръпката, Славчо Николов от Б.Т.Р. и други, с които творческият път е срещнал музикантите от Севи.

Николай Христов търси отговор на много въпроси, сред които: Може ли една група да се менажира сама, без зад гърба ѝ да стои голяма продуцентска компания и без да е част от нечий лейбъл? Може ли да успе само с авторска музика? Как се организира шоу, как се набавя реквизит, как се прави реклама, как можеш да се свържеш с най-големите музикални компании по света? Може ли да се издържаш от участия? Как се пробива на международния пазар? Как се случва така, че да въртят песните ти със страшен успех в Перу и Еквадор, а да ти откажат БГ кабелни телевизии? Или пък за ... рок гилдията в България, която никога досега не е била толкова разединена и изпаднала в безтегловност, а така неравната битка с "дъртата чалга 1" и "детската чалга 2" е предварително обречена. "Има хора, за които е по-трудно да бъдат себе си и предпочитат една друга сигурност – за мен лъжовна. Въпросът е какво предпочитаме: да бъдем или да не бъдем себе си", казва Близнакова, вокалистка, композитор и съосновател на формацията, чието име идва от соловия артистичен псевдоним на фронтдамата. "Цената да бъдеш себе си не претендира да бъде високопарен труд или евтин пиар. Тя е една истинска история, разказана от истински хора, адресирана до истински хора и фенове, които не се страхуват да излязат от кутията", обобщава певицата.

През 2020-а се отбелязват два юбилея: 5 години от премиерата на книгата и една декада откак група Севи предприе своя славен марш-на рок в България и по света. Точно според обещаното, задава се и част втора от творбата, а и соловият албум на Светлана Близнакова.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.