Както обещахме: любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението за съвместната ни игра и този път е от нашите приятели в издателство "Колибри", в чийто каталог се появи книгата "Артистът не е самотен остров". Творбата съдържа 344 страници, посветени на знаменития български композитор, пианист и аранжор Милчо Левиев. Биографията е подписана от популярния музикален критик, журналист и преподавател Владимир Гаджев.

Двама получават уникалния шанс да се сдобият с луксозното издание. Имената на щастливците ще бъдат изтеглени на принципа на томболата. Единственото, което трябва да направите, за да пробвате късмета си, е да отговорите правилно на следния въпрос до 16.00 часа на 29 май.

По идея на кой български популярен писател, поет и интелектуалец Милчо Левиев сформира легендарния квартет Джаз фокус '65?

Пишете на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Milcho Leviev

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*

Темата на "Артистът не е самотен остров" е Милчо Левиев.

Всъщност не е само тема, а лайтмотив. Основен герой. В музиката лайтмотивът е централната идея, обединяваща тематично построение. В книгата на Гаджев личността и делото на Милчо Левиев обединяват цялата многоцветна и богата на информация конструкция. За конструкцията на книгата можем да направим паралел с музикалната конструкция на "кончерто гроссо" (concerto grosso) – шест части, които могат да се четат отделно, но винаги в рамките на цялото. Различно е излъчването на частите и това е следствие от компресираната информация за политика, музика, обществени нагласи, "неизбежната" Държавна сигурност и множеството любопитни личности.
 
И тази пъстра и динамична картина се обединява от лайтмотива – Милчо Левиев.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.