Любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава!

Изкушението идва този път от "БГ Саунд Стейдж", организиращи първия концерт на Нувел Ваг (Nouvelle Vague) в България.

Както MySound.bg вече съобщи, събитието е в зала 3 на НДК на 2 април.

Един късметлия ще отнесе безплатна покана за купона.

Името на печелившия ще бъде изтеглено на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен отговор на въпроса:

Как се нарича последният албум на Нувел Ваг?

Очакаваме до 11.00 часа на 1 април.

Пращайте на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Nouvelle Vague

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да се пробва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!
 
Успех!

Боса-нова, ню уейв и Nouvelle Vague – три понятия на три различни езика, които означават едно и също нещо. Първото е бразилската боса-нова от 50-е и 60-е години, второто е ню уейв вълната от 70-е и 80-е, а третото е френското кино от средата на миналия век, вдъхновено от италианския неореализъм и класическите холивудски филми.

Това са и трите страсти, на които французите Марк Колин и Оливие Либо се отдават през 2004, за да ги обединят, създавайки проекта Нувел Ваг.

Въпреки че са кавър формация, музиката им отдава почит към автентичното. Тя е начин по-младото поколение да получи достъп до шедьоври, сътворени от изпълнители, които имат 2 или 3 поколения разлика с оригинала.

"Можем да кажем, че пънкът и ню уейвът са за бунтарската музика през 80-е това, което е боса-нова-та в Бразилия през 50-е и 60-е години. Тези две течения са се противопоставяли на установените норми. Музика, сътворена от хора, които искат да променят нещата в тяхното общество", казва Оливие.

"Мис Франция" - Марева Галанте (Mareva Galanter), ще се изяви с формацията на гастрола й у нас. "От това да бъда "Мис Франция" до това да съм певица, е голям скок за мен, въпреки че като дете исках да бъда астронавт. Наистина никога не съм си представяла, че един ден ще бъда певица и ще издавам албуми, че ще бъда на турне с толкова популярна група цяла година. Ако вярваш в нещо и го правиш с цялото си сърце, тогава то задължително ще се случи", не крие шармантната дама.