Совиет Совиет (Soviet Soviet) са сред специалните гости на "Аларма Пънк Джаз".

Италианското пост рок трио ще свири в столичното кино "Влайкова" от 21.00 ч. на 5 март, понеделник. Гостуването на бандата е прекрасен повод любимата ти рубрика "Спечели с MySound.bg" да продължи. Двама от вас получават уникалната възможност да получат безплатен пропуск за събитието. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Коя българска група подгряваше Soviet Soviet на концерта им у нас на 1 юни миналата година?

Очакаваме до 13.00 часа на 4 март. 

Очакваме на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Soviet Soviet

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!

59-годишнината от смъртта на Йосиф Висарионович Сталин няма нищо общо с името на групата. Всъщност и самите музиканти изобщо не са просъветски нoсталгици – названието им е по-скоро комиксово-метафизична игра на думи, пънк мантра, характерна за увличащия им и лавинообразен подход и в композицията, и в свиренето на живо, подчертават организаторите. Иначе, звуково бандата ще пасне идеално на феновете на Joy Division и Дед Кенедис (Dead Kennedys), но това вече много от българските фенове го знаят – припомняме, че Совиет Совиет напълниха на 1 юни миналата година кино "Влайкова" до пръсване почти без никакво сериозно оповестяване в публичното пространство. Истински ъндърграунд хепънинг!

Почитателите на бандата в София (и в цялата страна, благодарение на фестивала "Аларма Пънк Джаз" пряко по програма "Христо Ботев") ще чуят както добре познатите "Lokomotiv", "Human Nature", "Bulgary", "Aztec Aztec" и "SY" от ЕР-изданията на групата "2 "и "Summer, Jesus", така и доста нови парчета, написани през последната година.

Совиет Совиет са Андреа Джиомети – фронтмен и басист, Алесандро Костантини – китарист и Алесандро Фери – на барабаните. Сформирани са в Пезаро, откъдето е родом и Росини, и от 2009 насам концертират из цяла Европа. Свирили са заедно с елекро-уейвърите Frank (Just Frank), с които имат и съвместно издадена плоча, както и с бащите на италианския пънк-джаз Zu.

Концертът е част от пролетната пост-пънк-инди-алтърнатив серия на "Аларма" в кино "Влайкова", която е паралелна програма на седмия "Аларма Пънк Джаз Фест" и вкючва още концертите на синт-поп дуото Kimiko от Загреб (на 23 март) и на немските инди-рокери Featuring Yourself (на 4 април).

Както вече съобщихме, Рамбо Амадеус (Rambo Amadeus) (роден под името Антоние Пушич в Котор през 1963) - култова фигура не само за цяла бивша Югославия, но и в по-широкоглоблен план, също ще бъде специален гост на популярния радиофестивал.

Още - на:

www.myspace.com/sovietsoviet

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg