Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението и този път е от нашите приятели от издателство "Изток-Запад", в чийто каталог се появи книгата на Силвия Стефанова "Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард (хроники)" (корицата на снимката). Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с екземпляр от луксозната 368-странична творба. Меломанска част от нея е и диск с музика на маестрото, селектирана специално за книгата. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Ремикси с изпълнения на кой популярен български акордеонист включва Симо Лазаров в албума си "Фолк и компютър" (2004)?

Очакваме на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Simo Lazarov

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 24.00 ч. на 31 март, неделя.

Успех на всички!*

"Сред звездите: Симо Лазаров и музикалният авангард (хроники)" е творба за авангарда в електронната музика на ръба на две епохи, няколко прехода, един океан и една Желязна завеса. За пръв път българско издание разглежда развитието на електронната музика у нас и творчеството на композитора Симо Лазаров успоредно със съдбите на фантастичните мечтатели в жанра Леон Теремин, Луиджи Русоло, Едгар Варез, Оливие Месиен, Пиер Шефер, Пиер Булез, Лучано Берио, Карлхайнц Щокхаузен, Робърт Муг, Джон Кейдж, Янис Ксенакис, Луиджи Ноно, Джорджо Мородер, Жан-Мишел Жар, Вангелис и Исао Томита.
 
Произведението повежда читателя към предчувствието за една "възможна" България, чието израстване бе обуздано от Берлинската стена и сенките на Сталин. То се докосва до извори и факти, неизползвани у нас досега. Книгата е дръзка, защото е книга за музиката на незримото, за копнежа да полетиш и преминеш пространството, което разделя теб и Космоса, невидимото и видимото, традиционното и авангардното.
 
*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.