Българският музикален лейбъл "АМАдеа Рекърдс" организира промоция на албума "Dance For Two" на издаваната за първи път в България група Модерато (Moderato).

Вход свободен.

Проектът на дуото от Белград - Жасмина Мима Врбанич – чело и Милан Игнятович – китара, ще бъде представен в столичната книжарница "Хеликон-Витоша" от 18.30 ч. днес. Гостите ще изпълнят 4 песни в акустичен вариант.

Идеята на музикантите е да търсят нова сцена за музикалното наследство на Сърбия и Балканите, на което правят нов "прочит". Репертоарът им включва добре познати етно песни от този регион в стилизиран за китара и чело аранжимент, създаващ специфична атмосфера и оживяващи мелодии.
Добре разпознаваемият стил и внимателно подбраният репертоар правят тандема популярен сред публиката, като му спечелват висока оценка и симпатиите на музикалното общество в страната си.

Изпълнителите партнират успешно на други добре познати артисти, оперни певци, оркестри и хорове от Сърбия, участват в концерти и фестивали в Копенхаген, Малмьо, Будапеща, Атина и много други европейски градове.
 
Албумът "Dance For Two" ще се разпространява на компактдиск в мрежата на книжарници "Хеликон".
 
Дискът е наличен и за даунлоуд във всички големи дигитални магазини по света, благодарение на дигиталния дистрибутор AMAdea Music (www.amadeamusic.com) - част от една и съща музикална компания с лейбъла "АМАдеа Рекърдс".

"Хеликон-Витоша" е на булевард "Патриарх Евтимий" 68.

Чуй музиката на Модерато и на сайта:

http://www.amadearecords.com/view_album.php?object=86

кликвайки срещу имената на песните в секция TRAKS.

"АМАдеа Мюзик":

Дигитален дистрибутор:

www.amadeamusic.com

Музикален магазин:

www.amadeastore.com