От 6 април стартира записването за участие в официалния национален турнир по бийтбокс - "The Official Nescafe® 3 In 1 Beatbox Battle". В продължение на един месец всеки желаещ ще може да качи кратък видеоклип със свое оригинално бийтбокс изпълнение на адрес www.nescafe.bg в секцията „The Official Nescafe® 3 In 1 Beatbox Battle".
 
Турнирът ще се проведе на три етапа. Първи кръг – записване и гласуване, втори кръг - онлайн битки, и големият финал.
 
В първи кръг чрез гласуване феновете на бийтбокса ще определят 32-а участника, които ще продължат нататък. Гласуването стартира с турнира и ще продължи до 10-и май. За да може един кратък видеоклип да съдържа неочаквано добър бийтбокс, участниците ще се наложи да съчетаят умение, въображение и шоу.

За първи път тази година турнирът ще включва онлайн битки. Това са директни сблъсъци между по двойки, като екшънът ще се състои на сайта www.nescafe.bg.

Тези битки ще бъдат оценявани от едни от най-добрите бийтбоксъри в света – британеца Faith SFX и френското чудо Eklips.

Финалът ще бъде в края на юни, когато 16-е най-добри български бийтбоксери ще премерят сили в директни елиминация на живо.

Тази година "Nеscafe 3 In 1" подкрепя сериозно българската музика и нейните творци. След Лора Караджова и Хората от гетото, марката застанва и за едно от най-атрактивните „улични” изкуства - бийтбокса.

Благодарения на компанията първите двама бийтбокс шампиони на България Скилър и Rammon, ще участват на Световното, което се организира в Берлин в края на май.
 
Наградите и този път са изкушаващи. Победителят ще получи чек за 1500 лв. и правото да представлява България на Световното. За класиралия се на второ място са 700 лв. и микрофон, а третият ще прибере чек за 500 лв. и микрофон.