Истински празник на софийския дух, съживяващ корените на старата градска култура, предстои в City Mark Art Center на 17 юни.

Пеещата актриса Ралица Ковачева-Бежан ще съживи незабравими имена, които са били и все още са част от атмосферата на всеки столичен дом с традиции. Концертът "Незабравимите" ще възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето чрез приятен микс от актьорска игра, познати песни, изсвирени с модерни аранжименти, танго и суинг танци. Както MySound.bg вече писа, проектът е вдъхновен и в памет на бащата на Ралица Бежан - Георги Ковачев, изключителен музикант, акордеонист и пианист от близкото минало. Успешен и обичан импресарио, работил с имена като Тодор Колев, Леа Иванова, Орлин Горанов, Астор, Васил Петров, Камелия Тодорова и много други.

Мелодии от 30-те до 70-те, изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, Стефан Воронов, Емил Димитров, група Домино, Тодор Колев и други, сега ще бъдат представени от Ралица Бежан - вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби-саксофон и кларинет, Ивелин Иванов - акордеон, Йордан Николов – ударни. Водещ на събитието ще бъде актьорът Георги Грозев.Той  ще излезе като герой от филма "Кабаре", ще води действието като разказвач и конферансие. Току-що завършилите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед ще пеят, танцуват и участват в атрактивни етюди с кукла и без. Ралица Бежан ще пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсене на голямата любов.

Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго, с танците на професионалистите от Lindy Hop Bulgaria. За атмосферата ще се погрижи и художник по костюмите и декора Адриана Найденова. За ценителите на фотографското изкуство ще има интересен паралел между "Стара София" и съвременна София, като лицето на столицата от новия век ще бъде показано от талантливата млада фотографка Елина Нинова, която ще представи и изложба "София-неотмината красота".

Специален комплимент към гостите ще направи изба Four Friends и за всеки ще има по чаша бяло вино.

Концертът "Незабравимите" е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната "винтидж" култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни.  

Лице на "Незабравимите" е Ралица КовачеваБежан – певица и актриса с множество роли в театъра и музикални  изяви. Ралица е възпитаник на НАТФИЗ. През 1997 завършва висшето си образование със специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков. Лицето ѝ е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции ("Стъклен дом", "Столичани в повече", "Къде е Маги", руския сериал "КурортнЫй Роман" и много други.)