През изминалите няколко дни протичат записите на музиката към новата продукция на Стефан Командарев "Съдилището".

Филмът, който се прочу още преди излизането на голям екран с тежки снимки и зрелищни локации в Родопите, сега е поверен на вещ екип, който да се погрижи за музикалната част.

Композитор на музиката към лентата е Стефан Вълдобрев, който се среща с Командарев отново след големия успех на "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Вълдобрев започна своята работа по проекта още със стартирането на снимките. Специално написаната за "Съдилището" песен - "Сняг над Сахара", звучи в една от първите заснети сцени между Ованес Торосян и Ина Николова.

Един от най-добрите съвременни български композитори избра предизвикателството да се отправи към Хърватия, където да запише всички инструменталните парчета със Загребската филхармония. "Филмът излъчва едновременно тъга и голяма сила на духа. Природните картини са изключително благодатни за инструментална музика", споделя певецът, познат в последните години най-вече като композитор и текстописец. Чрез съвместните записи Вълдобрев ще обмени професионализъм и вдъхновение със световноизвестни музиканти на филхармонията и ще завърши един основен щрих, а именно - музиката на "Съдилището".
 
Ко-продуцент от Хърватска страна е Борис Матич.