Стинг (Sting), Еминем (Eminem), Джей-Зи (Jay-Z) и Серж Танкян (Serj Tankian) са сред акцентите в новия брой на "Rolling Stone", който може да се купи от днес, 27 юли.

В синхрон с отпускарския сезон и пътуването до екзотични дестинации, човек има и нужда да “олекоти” стиловете за малко – след маратон от тежка музика, защо да не разпусне като потанцува или просто не послуша ритмични парчета в колата? От поп радиото до инди рока – денс музиката ни превзема, разсъждават колегите и предлагат подробен материал за най-новите тенденции в танцувалния жанр - кои са най-знойните диджеи на планетата, както и къде са най-щурите денс партита в България това лято.

На корицата е Леонардо ди Каприо. Той има живот мечта: на 17 години е тийнейджърски мокър сън, две години по-късно е номиниран за "Оскар", на 22 е най-красивият и доходоносен замръзнал труп в киноисторията, а през изминалото десетилетие успява да се измъкне от изградения образ като се гмурва в мрачни и дълбоки роли, превръщайки се в новата муза на Мартин Скорсезе след Робърт де Ниро.

Какво тогава мъчи Лео? Прочети за сънищата и за недотам безоблачния живот на една вглъбена звезда в новия, десети брой на "Rolling Stone".

Верен на политическата и социалната си ангажираност, в този брой екипът предлага материал за причините, довели до зловещия нефтен разлив в Мексиканския залив, който трови живота по бреговете на Луизиана. Колкото и да звучи познато, едва ли ще намериш успокоение във факта, че "Бритиш Петролиум" неприлично е флиртувала с правителството на Буш години наред, а Агенцията по контрол на добива на полезни изкопаеми на САЩ е проядена от корупция и конфликт на интереси. Резултатът не е нищо по-малко от екологична катастрофа, аносират редакторите.

Те запознават читателя с живота и творчеството на Денис Хопър – един от най-талантливите хулигани на Холивуд, който ни напусна неотдавна. Разказът проследява буйната му младост и неговия взривоопасен характер, като представя голямо разнообразие от скандални случки. Те не помрачават славата му на режисьор, чието име стои зад "Волният ездач" – един от шедьоврите на 60-е години.

Подробен материал за главнокомандващия американските и натовските войски в Афганистан генерал Стенли Маккристъл, публикуван в един от последните броеве на американския "Rolling Stone", предизвика сериозен политически скандал и доведе до привикването на Макристъл в Белия дом и освобождаването му от длъжност. Цитати от скандалните интервюта на Маккристъл бяха публикувани в редица медии, но десетият брой на българското издание на "Rolling Stone" предлага цялата статия, обясняваща събитията най-сетне.

В броя е поместена и историята на един невръстен крадец на самолети. Както се случва още от зората на човечеството, на дъното стои поривът за летене, детската мечта, която подхранва въображението и тласка към безразсъдство. В продължение на две години Босоногия бандит Колтън Харис-Мур се изплъзва от властите, издържа се с обири и се придвижва из САЩ с крадени коли, лодки и самолети.

Малко по-рано този месец, на 12 юли, полицията слага край на приказното му приключение като го арестува на Бахамите.

Още - на:

www.rollingstone.bg