Стинг (Sting) е решил да изхарчи цялото си състояние в размер на 288 млн. долара и да лиши от наследство шестте си деца.

Музикантът прави това не от скъперничество или егоизъм, а за да даде урок на своите наследници, които трябва да се научат сами да постигат успехите си. Знаменитият британец вече е разговарял с децата, като им обяснил, че няма да останат много пари по сметката му, защото семейството ще ги изхарчи с всеобщи усилия.

"Те ще трябва да работят. Всичките ми деца знаят това и рядко ме молят за нещо. Хората смятат, че те са родени със сребърна лъжица в устата, но в действителност не им е дадено много", казва Стинг в интервю за Mail Оn Sunday, пояснявайки, че  богатство му ще бъде "камък около вратовете" на неговото поколение и че не вярва в "тръстови фондове".

"Определено не искам да им оставям голямо наследство, което да ги обременява. Децата ми трябва да работят. Те знаят това и рядко ме молят за каквото и да е, което аз наистина ценя и уважавам", не скри звездата, който навършва 63 тази година, но опроверга предположенията, че семейството му е запленено от милионите в неговата сметка.

Бившият вокалист на прочутото трио The Police израства в семейство от работническа класа и през годините си в музикалния бизнес се превръща в един от най-богатите певци във Великобритания.

Гордън Матю Томас Съмнър, както е истинското име на музиканта, има две деца – Джоузеф (37 г.) и Кейт (32 г.) от първия си брак и други 4 – Бриджит Мишел (30 г.), Джейк (28 г.), Елиът Паулин (23 г). и Джакомо Люк (18 г). от втория си брак с актрисата и продуцент Труди Стайлър (Trudie Styler) (заедно на снимката).