Международният ден за защита на децата, жертви на насилие, ще бъде отбелязан с безплатен стрийт арт спектакъл пред столичния Сити център днес.
 
Поли Генова, Voice Of Boys, Сантра, Боряна Бонева и C Beatz - Цветомир Цонев, известен със смесването на бийтбокс и гайда, ще вземат участие в проявата, чието начало е 19.00 ч.

Част от нея и инициативата "Фотосесия на живо", която е с подкрепата на фирмата за оборудване и продукти в сферата на козметика, фризьорство и СПА – "Антоанет" (Antoanette The Hair&Beauty Business). Главни героини на фотосесията ще бъдат моделите и грижовни майки: Маги Желязкова, Биляна Йотовска и Невена Воденичарска заедно с техните деца. Те ще демонстрират на живо грима на звездите Decoderm.

На хепънинга ще има още кът за рисувани послания - "Подай ръка на дете в нужда", фотоизложба "Детското насилие не е тема табу", огнено шоу, пантомима и представяне за пръв път на видеоклипа за националния телефон за деца 116 111.

Спектакълът предоставя различни форми за изяви на артисти от сценичните и уличните изкуства, обединени от обща кауза "НЕ! на насилието върху деца".

Организатор на събитието е Националната младежка медийна асоциация, която работи в обществена полза в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето – ДАЗД, и под патронажа на нейния председател – г-н Калин Каменов.

От 10.00 ч. до 20.00 ч. експерти от ДАЗД ще консултират в информационни шатри гражданите по въпросите за защита и превенция на насилието върху деца.

Стрийт арт спектакълът е признание за ангажимента на обществото, медиите, шоубизнеса и институциите към защита правата на децата и утвърждаване на позиция за нетърпимост към страданието, претърпяно от децата на България, жертви на физическо, психическо и емоционално насилие.

Водещи ще бъдат Богдана Трифонова и Атанас Стоянов.