Стрингс ще свирят за борбата с изоставянето на бебета у нас.

Радио "N-JOY", фондация „За Нашите Деца”, "Нова телевизия" и "М3 комуникейшънс" ще съберат бизнес, политическия и медиен елит в благотворителен концерт, в подкрепа на инициативата „Не ме изоставяй!”.

Кампанията набира средства за предотвратяване изоставянето на бебета. Статистиката показва, че всяка година над 1000 деца се разделят със семействата си и биват настанявани в домове. В момента България е „родител” на 8 019 деца до 18 години. 3 000 от тях са бебета

Концертът ще се състои на 24 септември, сряда, в столичния „Social Jazz Club”.
Талантливите цигуларки от група Стрингс (StrringS) ще свирят благотворително на събитието, за което са подготвили специална програма.

Красивите дами се чувстват съпричастни към инициативата „Не ме изоставяй!” и чрез музиката си искат да помогнат на набирането на средства, за да могат 100 бебета от столицата да останат в прегръдките на своите майки.

Концертът ще започне в 21 часа, а на него председателят на борда на директорите на "Нова телевизия", Силва Зурлева, и директорката на фондация „За Нашите Деца”, Иванка Шалапатова, ще поздравят гостите и ще разкажат за благородната кауза.

Освен това, гости на събитието ще бъдат главни редактори на водещи медии, бизнесмени и политици.

Стойността на поканата е 10 лева, а средствата ще отиват във фонда на кампанията. По време на концерта ще бъдат поставени специални кутии, в които ще се събират средства и на всеки 30 минути ще се обявяват набраните суми.

Плюшени мечета с ленти на кампанията „Не ме изоставяй!”, подарък от куриерската фирма "ТНТ", също ще се продават с благотворителна цел.