Благотворително парти в помощ на Ели и Миро ще се състои в столичния клуб "Маската" от 22.00 ч. утре вечер.

Организатори са Sugar DJ's (на снимката) и Djambi. Събитието е и по случай рождения ден на DJ Тони от Sugar DJ's, но основната цел е събиране на средства в помощ на Ели и Миро, с чийто благотворителни кампании клубът се ангажира вече няколко пъти.

Вследствие на вродено заболяване, след поредица операции, на 23 януари 2010 Елена Димитрова остана без тънко черво. Състоянието й не позволява да се храни нормално и за да бъде поддържана жива, тя трябва постоянно да приема храна венозно, което е болезнено и потенциално опасно за нея. Ели може да бъде спасена с тънкочревна трансплантация, каквато не може да се направи в България. Цената на живота й е непосилна за нея и нейните близките, въпреки че средствата по част от лечението в Болоня се покриват от държавата.

Миро пък беше диагностициран с остра миелоидна левкемия през ноември 2008, когато постъпи по спешност в клиниката по хематология на МБАЛ Александровска”. Това е изключително коварна болест, защото няма ясни симптоми, които да подскажат за нея, и белег, че някъде в костния мозък една клетка е мутирала и започва бясно да се дели.
 
Входът е 6 лв. и ще отиде частично за благородната кауза. Желаещите да помогнат на Ели и Миро могат да изпратят дарителски есемес на единен дарителски номер 17 777 с текст "DMS Elena" и “DMS Miro” (за абонати на GLOBUL, VIVAVOM и M-tel).

Цената на един есемес е 1.20 лв с ДДС.

(вж. www.dmsbg.com).