Пърси Дред, Расдемолишън Мен и родната банда Руут Солджа ще участват в "Big Big Summer Reggae".

Както "MySound.bg" писа, фестивалът е в столичния парти център "4 км" на 10 юли.

Трите зали ще се пукат по шевовете от звуците на руутс реге, денсхол, дъб, ска и джънгъл, обещават организаторите "Zionlionz Soundsystem".

Англичанинът Пърси Дред е фронтмен на легендарната реге група Natural Ites. На партито младите ще имат възможност да видят първата по рода си у нас колаборация между икона в регето и най-добрата за момента българска реге формация - Руут Солджа (Root Souljah).

Изненадите не спират дотук – на сцената ще излезе и Расдемолишън Мен (Rasdemolition Man) – британски артист, автор на една от емблематичните и до днес джънгъл песни - „Fire”.

От съседна Гърция ще дойдат Rasta Youth и Stefanatty. Няма да липсва подкрепа и от родна страна в лицето на Senior Buffo & Тhe Synchronizers, Skiller feat. Paf feat. Shamana, NRG-D и диджеите на "Zionlionz Soundsystem".

Билетът за вход струва 10 лв.

Пълен списък и информация за участниците - по-долу.

Пърси Дред събира бандата 1982 в Нотингам. Много скоро тя става известна в цялото реге братство със своята топла и позитивна музика.

Пробивът е направен с дебютния сингъл „Картина на стената” който се превръща в химн на британското реге за дълги години, завъртяно от радио "1" на "Би Би Си".

Вторият хитов сингъл на бандата „Лъв в джунглата” повтаря успеха на своя предшественик и също придобива статус на реге класика за феновете по цял свят.

Следват три албума и дузина сингли, стотици концерти и участия в най-големите световни реге фестивали до 1990, когато групата се разпада, а нейните членове се отдават на успешни самостоятелни изяви.

http://www.myspace.com/percydread

http://www.youtube.com/watch?v=18LdfQxSP0wPеrcy Dread “Upside Downside”

http://www.youtube.com/watch?v=oCisoG0S ... re=related Natural Ites “Picture On The Wall” (Live)

http://www.youtube.com/watch?v=a0l9KqIOISQNatural Ites - “Lion In A Jungle”