Нова българска супергрупа навлиза в музикалния живот на България с разнообразие от стилове.

Проектът 2nd Floor обединява творчеството на трима души - Кръстина Стефанова, която отскоро е разпознаваема зад артистичния псевдоним Кристи Бретън (Kristy Breton), Гриша Георгиев - бивш Маттака и Портокал, и Любомир Петков, екс-P.I.F.

Една година след като се срещат, те разработват над 20 идеи, различни като стил и звучене. От тях избират "Help Me", за да представи музикалния проект пред широката публика.

Всичко започва преди около година, когато се ражда идеята да се създаде музикален проект, който да звучи и изглежда различно всеки път и да носи арт усещане. Още тогава името е ясно – 2nd Floor, заради мястото, на което първоначално се ражда идеята.

Намират нестандартно и просторно пространство на втория етаж от къща, където започват да работят. Пак там често се организират и арт партита.

2nd Floor е формация с даде платформа за изразяване на различни артисти. Тя има за цел да търси и обединява музикални и визуални идеи. Запазен знак на проекта е еклектиката под всякаква форма – музика, арт, дизайн, затова той не може да бъде поставен в рамките на един музикален стил, който се отличава с разнообразие и микс от стилове.

Ако днес чуете парче на 2nd Floor в стила на поп-джаз, то следващото им изпълнение може да изненада с фънки-хаус звучене. Друг запазен знак на проекта е вкарването в мелодиите на теми, които се вписват в цялата хармония на звучене, но са напълно неочаквани.

Водещо в 2nd Floor е съчетанието между музика и визия. Отделя се особено голямо внимание на стила, дизайна, изкуството.

Песента "Help Me" е фюжън от класически джаз звук, допълнен с поп звучене.

Ефектната визия към парчето е естествено допълнение към ретро елементите, вплетени в музиката. Клипът е заснет от Жоро Торнев в автентичната ретро-джаз атмосфера на "Social Club". А за стайлинга е работил Добромир Киряков, популярен с фотосесиите си в най-добрите списания в България.

Кадрите вече са в ефира на всички родни музикални телевизии, както и на честотите на повечето радиостанции.