"Месо, сурово месо! Никакви кийборди или клавирни лиготии - това ще е новият ни албум", обяви Пол Стенли.

"Класически Кис проект, най-якият от "Destroyer" (1976) насам", призна вокалистът и басист на Кис (Kiss), който продуцира диска.

"Sonic Boom" съдържа 11 нови парчета, но в изданието са още част от 15 презаписани техни хитове и DVD с изявата на бандата в Буенос Айрес, Аржентина, по време на юбилейното им турне "Kiss Alive 35", което мина и през България 2008 година.

"Навих се при условие, че получавам правата на дирижирам парада както аз го разбирам: пълно самоотдаване на всеки от бандата, само китарноориентирани парчета и абсолютно авторство, без чуждо участие. Когато всички се съгласиха и работата тръгна, беше велико. Никога не сме изпитвали по-голям кеф да записваме заедно", допълва Стенли.

Първите обявени нови парчета са "Modern Day Delilah" и "Russian Roulette". Продукцията излиза ексклузивно във веригата магазини "Wal-Mart" през октомври. Същите търговски обекти разпространиха суперуспешно последните албуми на Игълс, Форинър и "Black Ice" (2008) на АС/DC, припомня сп. Rolling Stone.

"Sonic Boom" е първият студиен проект на групата от "Psycho Circus" (1998) насам.

Една от причините той да се появи, въпреки нежелането на рокаджиите да пускат "каквото и да било ново в епохата на Интернет пиратството", е фактът, че им писнало да жулят все едни и същи стари клисики на концертите, по думите на Пол Стенли.

Той обеща на феновете нов проект на Кис още през 1991, когато изнесе лекция в университета на Ел Ей на тема "There's No People Like Show People: Communicating With Creative Professionals In The Entertainment Business", убеждавайки чрез аргументи и доказателства аудиторията, че изкуството и комерсиалността не се изключват взаимно.