Сутрешното радиошоу "Стартер" стана на 12 години и завърши официално с отличие 12-ти клас от своето радио образование.

Симо и Богдана, най-ранобудните от медията, посрещнаха първите свои гости със сутрешно кафе в Националното музикално училище "Любомир Пипков". Както MySound.bg вече огласи, именно там тази година сутрешното дуо отпразнува 12-тия си рожден ден и своя абитуриентски бал.

Тържеството уважиха Георги Лозанов, Данчо Караджов, Марта Вачкова, Ася и Росен от БНТ, Дони, Графа, DJ Borche и Теа, Михаела Филева, VenZy, NickName, Рафи, Орлин Павлов, Акага, Маги Джанаварова, Нора, Криста, Поли Генова, Вики от Мастило, Жана Бергендорф, Нели и Меги от "Търси се", Стефания Колева, Ирен Леви, Светла Иванова, Георги Тошев, Мария Касимова, Камен Алипиев.

Всички гости си бяха написали домашното и разказаха някои от най-вълнуващите моменти на своите ученически години.

Орлин Павлов е бил с успех 3.90 и всичко дължи на подсказването на своя приятел и ангел-пазител Ясен. Графа пък е претърпял инцидент, който се оказва вдъхновение в бъдещето. Дамата му го удря с вратата на колата по главата. Така, няколко години по-късно, се появява и песента му "Глава". Георги Лозанов си спомня своя бал "като по военно време" – в класа му е имало главно момичета, затова всеки кавалер е трябвало да съпроводи по няколко дами.

Рокаджия или класически музикант е по-добрият избор за гадже? – темата на минидебата живо развълнува присъстващите гости. Водещите на сутрешния блок на БНТАся и Росен, застанаха един срещу друг в този оспорван диспут. Марта Вачкова пък заложи на класиката. Оказва се, че по-сполучливи гаджета стават от лошите рокаджии.

Учебните занятия стриктно се следяха от строгата г-жа Терзийска от Мастило, която се появи по време на минидебата с показалка и зашеметяващ тоалет. Най-изненадан остана Симо, който се изчерви и остана безмълвен. Той беше порицан, че не защитава тезата, че рок музикантите са отлични гаджета.

Детският китарен ансамбъл Китарино специално поздрави "Стартер" с изпълнението си на живо. И понеже са още ученици в началното училище, талантливите музиканти все още не правят планове за абитуриентския си бал, а се радват на ученическите си дни.

Зрелостниците на БГ Радио получиха и куп подаръци – дипломи с отличен за средно радиообразование от фенове, грамоти за Повишаване духа и настроението на нацията от приятели и слушатели, Рафи им донесе презервативи за абитуриентската вечер, много цветя и шампанско, които да изпият с екипа си.

Рожденият ден приключи с час по музика. Дони, Маги Джанаварова, Нора и Криста изпратиха Боги и Симо като истински абитуриенти с песента на Тоника "За старата любов".