България вече има фестивал изцяло в трап стилистика.

След като трапът се превърна в един от най-популярните и най-слушани стилове в цял свят, беше въпрос на време кога такова събитие ще се организира и у нас.

Menace To Society Festival с участието на Tekashi 6ix9ine и NLE Choppa ще се състои в столичната "Арена София" (бивша "Армеец") от 19.00 на 16 октомври, съобщиха организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис". Фестът е резултат от сътрудничеството на две европейски Booking & Event компании -J-Noah и Whoop Events, които през последните години доминират в Европа със събития, включващи артисти като Tyga, Gucci Mane, Offset, Quavo, Da Baby, Sean Paul и много други.

За първото издание пристига провокативната звезда Tekashi 6ix9ine, чийто концерт у нас родните фенове очакват от години. Дани Ернандес, или по-известен като Tekashi6ix9in ,е американски рапър и певец. Неговият стил е агресивен и провокативен не само заради шарената му коса, но и заради публични вражди с колеги и правни проблеми. 6ix9ine придоби популярност в края на 2018 година след излизането на дебютния му сингъл "Gummo". След това той пуска микстейпа "Day 68", последван от парчетата "Kooda", "Keke" и "Gotti" (всички в Hot 100 на Billboard). "Fefe" с участието на Ники Минаж и Мърда Бийтс, сингъл от дебютния му албум "Dummy Boy" (2018), достигна № 3 в Hot 100. Дискът е сертифициран с платина от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA). Първият му сингъл "Gooba" заедно с видеоклипа към него, счупи рекорда за най-гледаното онлайн хип-хоп видео през първите 24 часа. 

Преди него на фестивала ще забие и NLE Choppa, който идва за втори път в България след напълно разпродадения му концерт през 2020 година. Bryson La Shun Potts, известен професионално като NLE Choppa, е американски рапър от Мемфис, Тенеси. Той проби със своя сингъл "Shotta Flow" от 2019 г., който получи платинен сертификат от Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка и достигна връх в Топ 40 на Billboard Hot 100. Последваха ремикси с едни от най-големите трап артисти в щатите, които също постигнала успеха на оригинала. Впоследствие NLE подписва с лейбъла Warner Records и издава хитовия си албум "Top Shotta", който достига до Top 10 на US Billboard 200. Към момента NLE има колаборации с най-големите имена в стила, сред които Lil’ Baby, Takeoff, Lil’ Uzi Vert, Fivio Foreign, Rick Ross, Central Cee, Sexyy Red, взе участие и в песента на Kaliii "FCK GIRL SZN".

Освен двамата хедлайнери на сцената ще излязат и над 10 родни трап артисти, групи и диджеи.

Билетите за Menace To Society Festival са в продажба в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно") и онлайн на https://sme.bilet.bg/ на цени от:

- Правостоящи Front of Stage – 180 лв. ( първите 500 бр. – 140 лв.) (Комбиниран билет с придружител – 270 лв.)
- Правостоящи Regular – 100 лв. ( първите 500 бр. – 80 лв.) ( Комбиниран билет с придружител – 150 лв.)
- Седящи – 160 лв. (Комбиниран билет с придружител – 240 лв.)
- Седящи – 140 лв. (Комбиниран билет с придружител – 210 лв.)
- VIP - място  – 250 лв. (места с най-добра видимост към сцената, отделен вход и тоалетни, VIP-бар, маси без запазено място и без задължителна консумация.)
- Ultra VIP-маса - 1 250 лв. (маса за петима души, по 250 лв. на човек). Местата са с най-добра видимост към сцената, отделен вход и тоалетни, VIP-бар, VIP-паркинг до изчерпване на местата, резервирана маса със задължителна консумация от 300 лв. (по 60 лв. на човек).

Лица от 10 до 18-годишна възраст влизат с придружител и попълнена декларация, като билетът на придружителя е на половин цена (категория "Комбиниран билет").

Деца под 10-годишна възраст влизат безплатно с придружител и попълнена декларация, но нямат право на самостоятелно седящо място.