Старт на кампанията за набиране на средства за лечение на болния от левкемия китарист на група Мери Бойс Бенд - Мирослав Мутафчиев, бе даден в събота.

На сцената в "Sofia Live Club" за него пяха Акага, Графа на (снимката с КрасиКуртев), Б.Т.Р., D2, група Те, Сигнал, Милена Славова и Латинопартизани .

Колегите на китариста бяха домакини на благотворителното събитие и предадоха благодарностите на Миро на всички, които му помагат. Той в момента се лекува във Франция и въпреки тежкото си състояние е запазил оптимизма и вярата си. Когато научил за предстоящия концерт, казал "Хайде, на следващия и аз ще свиря!”.

В момента лекарите са обнадеждени за лечението му, което обаче е изключително скъпо. Необходими са 100 000 евро, за да покрият разходите за терапията, на която е подложен музикантът. Всеки ден престой в болницата струва приблизително 2 500 евро.

Сто хиляди евро е сума, която се надяваме, че можем да съберем, вярвайки в съпричастността на всеки един от нас. Само един есемес с кратък номер 17 777 DMS MIRO може да помогне за излекуването му. Както "MySound.bg" съобщи, неговата съпруга, която е и вокалист на Мери Бойс Бенд, откри и банкова сметка, на която се събират пари за лечението.

Тя на името на Мария Илиева Мутафчиева.

Първа Инвестиционна Банка - BIC FINVBGSF

Клон Народен театър, ул. “Дякон Игнатий“ 7

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465EUR

IBAN: BG82FINV91501004419488