Помните ли филма Fame (1980)? Има и римейк от 2009. С култови сцени, в които десетки млади хора пощуряват, пеят и танцуват насред уличния трафик на Ню Йорк. Велика визия, живееща вечно благодарение на клипа на актрисата и певица Ирен Кара.

Е, сега си представете тази сцена в центъра на София, на улица "Юрий Венелин" пред арт-галерия Punto. Точно това се случи в съботната вечер, замислено и реализирано от детската група Бон-бон и ръководителката й Рози Караславова.

Причината: премиера на новия клип на "бонбоните" - "Събуди се". Родители, случайни минувачи и специални гости станаха част от шоуто, прекъсвано през няколко минути от някой преминаващ джип или такси. Супернестандартна и веселяшка обстановка, подгряна солидно от "малките Акаги" – FM (Funky Miracle) и то без микрофони, директно на тесния тротоар. Водеща с мегафон – самата Поли Генова, пракаката на Бон-бон.

Видеото (прожектирано също на тротоара) е с приказна визия, заигравки с Алиса, пищни и ултрацветни костюми, блестяща хореография, екзотични родни локации (Лещен, Омая) и студио "Силвия Мюзик", където и е записвана новата песен на формацията.

Според официалното инфо, композиторката Жени Джамбазова провокира тинейджърите, защото за тях събота е ден за репетиции, записи, снимки, създаване на всички хубави и стойностни неща. Половината от текста на парчето е и на част от децата във формацията, режисьор е Радостин Събев – Шошо, оператор - Томислав Михайлов, хореограф - Жасмина Стоянова, а продуцент - Bon-Bon Music.

В песента има и сериозно рап участие на новото хип-хоп дуо Ник Бос & Шарби Джи, които дори обявиха, че стартират паралелна творческа кариера извън Бон-бон, но явно този проект ще се забави, поне докато феновете им във Фейсбук не станат малко повече от сегашните (14 броя:)

Другата атракция във веселата промоция на "бонбоните" беше изпълнението на хита на Адел (Adele) "Someone Like You" на живо по мегафон с гласа на Деа и пианото на Бела. Получи се уникално. Като от стар грамофон с фуния.

След три завъртания на видеото на "Събуди се", вече нямаше човек в центъра на София, който да не е събуден в събота на свечеряване, а на управата на галерия Punto Art Bazar направо й се зави свят от лудеещи тийнове. Печеният "стиймпънкар" Петър Арбов беше щастлив от бонбонената инвазия и от нестандартното парти на уличното платно пред витрината на футуристичните му накити и кецове.

Много силно видео, готов дискотечен хит. Ако някой изобщо все още пуска българска музика по дискотеките!

Ако не... "Събуди се", събота е!