Съседи дадоха под съд Мадона (Madonna) заради това, че използвала нюйоркския си апартамент за репетиции и вдигала много шум.

Керън Джордж, която живее над Мадона в сграда с апартаменти, гледащи към Сентръл Парк, се оплаква от „гърмяща музика и тропане”, издващи постоянно от известната й съседка.

Керън обвинява Мадона, че я тормозела с „неразумно високи децибели, усилена музика и вибрации, предавани по стените, покрива и радиаторите”.

Мадона и гостите й непрекъснато танцуват и тренират по средно час и половина до три часа всеки ден”, жалва се комшийката.

Домоуправителите на блока казват, че вече са предупредили певицата, че ще я изгонят по съдебен ред от сградата, ако не спре с шума.

Оплакванията за шум за първи път се появили миналата година докато Мадона се подготвяла за турнето си „Лепкаво и сладко”.

Певицата притежава луксозен пентхаус апартамент в блока, който купила в началото на 90-те за около 3 милиона долара.  

Миналата година обаче тя купила в същата сграда и апартамента на седмия етаж, от който се оплакват сега съседите й, за около 6 милиона долара. Първоначално той трябвало да бъде за офис на бившия й съпруг Гай Ричи.