Освен големите имена, "Голямото балканско надсвирване" достойно допълва своята програма.

Както MySound.bg вече огласи, събитието ще се състои в зала 1 на НДК на 15 октомври.

Тъй като музиката върви ръка за ръка с танца, народните изпълнения ще бъдат увенчани с традиционни стъпки, представени от участниците от клуба за хора и народни танци - На мегдана. Формацията има кратка, но изпълнена с много усмивки и танци история. На мегдана е основана през 2010 от художествения ръководител Даниел Костов. Малко след това групата участва в "Хоро се вие, извива" 2010 в София. До края на годината групите стават три, а изявите на фестивали продължават из цяла България. Даниел и танцовият състав печелят награда за най-впечатляваща група, а на фестивала "Тракийска броеница" – за най-емоционално изпълнение измежду над 80 участника.

В зала 1 на НДК танцьорите ще извият хоро под звуците на народни ритми, като направят няколко участия между появите на музикантите. Те обещават да представят най-хубавите и интересни български танци, както и сръбски и румънски автентични народни хора, с които да вдигнат на крака публиката и да допълнят  настроението, което балканското звучене създава.

Всеки, който иска да отвори своята душа към вечните български и сръбски мелодии, към нестихващите цигански ритми, изпълнени от емблематична румънска група и да се понесе през фолклора в най-сърдечното хоро, може да стане част от "Голямото балканско надсвирване".

"Голямото балканско надсвирване" има за цел да събере любителите на фолклорните ритми, които са залегнали в културата на много от източноевропейските държави. Това е и причината организаторите да поканят музиканти като оркестъра на Бобан и Марко Маркович, Фанфаре Чиочарлия и, разбира се, един достоен представител на българската музика – Иво Папазов-Ибряма.

Професионалисти и приятели ще се надсвирват, като извадят наяве най-доброто от своя талант и покажат тънкости и умения от родния край.

Билети - в мрежите на Ticketpro и Eventim.