Световноизвестната двойка маестрос по аржентинско танго Федерико Фарфаро и Лиесил Бурк ще гостува за първи път в България между 19 и 22 ноември.

Те пристигат по покана на Tango & Pepper Studio, организиращи и първия международен танго маратон в България – Black Sea Tango Marathon Holiday 2010.

Всички любители на страстния танц могат да се запознаят със стила на двойката, когато ще има отворен урок-практика за всички нива в залата на ул. "Кракра" 15 - от 19 часа на 19 ноември. Вечерта продължава с милонга - танго парти с музика на живо от 20.30 ч. на същото място, като в пика на вечерта гостите ще имат възможност да се насладят на виртуозните изпълнения на двойката.

Танго прегръдката ще остане плътна още два дни, когато Федерико и Лиесил ще преподават 6 танго семинара за начинаещи и напреднали.

Те са една от най-очарователните съвременни двойки, добре познати както в Буенос Айрес, така и в Европа. Техният виртуозен стил е известен с динамичния танц и спиращата дъха елегантност. Всяко изпълнение на Федерико и Лиесил притежава собствен магнетизъм и прониква дълбоко в човешката душа, като се докосва до най-фините й струни. Заедно създават най-голямото танго училище в Берлин, печелейки веднага последователи от цял свят.

Двамата споделят общо усещане за движение и танц в много вариации: класически балет, съвременен танц, йога, контакт импровизация, всичко с точка на кулминация: аржентинско танго. Те търсят и развиват изтънченото усещане за музикалност, изследват детайлите на движението и се фокусират върху импровизацията и дълбоката връзка между партньорите в танца. Като учители, внасят яснота и знания, ценни съвети, релаксираща атмосфера, примесена с много забавление.

Federico е роден в Буенос Айрес и произхожда от един от най-популярните танго родове. Участвал е в тематичните спектакли TangoKinesis, FracanapaTango Dance (Буенос Айрес) с Gustavo Naveira и Giselle Anne, Tango x 2 и други. Дълго време си партнира с Eugenia Parilla – най-известната танцьорка на аржентинско танго сред жените. Той преподава и участва в танго пърформанси в Буенос Айрес и Европа от 2000.

Liesl Bourke е от Broken Hill, Австралия. Получава диплома за професионален танцьор по класически балет в Academie de Danse de Princess Grace, Монако. Професионалните й изяви включват престижните Ballet Schindowsky, Komische Opera, SMK#1, Lea Dance, Australian Opera и PVC- Freiburg Theater. След като открива любовта си към аржентинското танго, участва в редица спектакли и преподава в Австралия, Азия, Америка и Европа.

Още за двамата - на:

www.lieslyfederico.com

Програма:

19 ноември, петък

19.00 - 20.30 - практика - отворен урок за всички нива, ул. "Кракра" 15, вход 10 лв.

20.30 - Touch'n Tango Live Music milonga
Демонстрация на Фарфаро и Лиесил Бурк, музиканти: Васил Пармаков и Ицхак Финци, вход 12 лв.

20 ноември, събота

13.30 - 15.00 (Fundamentals): Moving In The Space - начинаещи и напълно начинаещи

15.15 - 16.45 (Close and Open Embrace): Giros And Boleos - средно-напреднали

17.00 - 18.30 (Musicality): Changing Levels And Dynamics - напреднали

21 ноември, неделя

13.30 - 15.00 (Fundamentals): Ocho Сombinations - начинаещи и напълно начинаещи

15.15 - 16.45 (Close And Open Embrace): Sacadas And Ganchos - средно напреднали

17.00 - 18.30 (Musicality): Rhythmical Structures And Melody - напреднали

Tango & Pepper Studio е създадено с цел да популяризира аржентинското танго и да създава нови възможности за неговото развитие. Студиото организира милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца. В основата е на национални и международни танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.


Адрес на уроците: София, Студентски дом, площад "Народно събрание" 10, зала 304