"Rusted brandy in a diamond glass
everything is made from dreams
.."

"Temptation", Том Уейтс (Tom Waits)

Прегръдката на мекото палто, парещата глътка коняк, лъскавите кестени, с които краката се заиграват по улицата.

Ноември е обещание за топлина, споделеност, близост. Есента е чувствена. Едва ли има по-уютно убежище от този сезон за театъра на сладострастието, който представлява бурлеската.

Третият пореден гастрол на французойката Лейди Фло (Lady Flo) и  нейната обаятелна трупа у нас ще се състои в Sofia Live Club на 19 ноември.

Спектакълът Sofia Burlesque Revue обещава да изкуши и омагьоса своята отдадена и множаща се публика, въвличайки я отново в декадентски истории за страст и любов и дърпайки завесите пред прелъстителни и диаболични светове. Музикалният съпровод е поверен в дяволски сигурните ръце на диджеите от The Smugglers Collective.

В пътуването сред декори на блясък и желана упадъчност, познатата Лейди Фло ще бъде придружена от Dolly Lamour (Италия) (на снимката), Janet Fischietto (Италия), Mademoiselle O (Франция) и истинския джентълмен Benny Blue (Белгия).

Организаторите на събитието - нашите големи приятели и лоялни партньори The Smugglers Collective, предоставят уникална възможност двама от вас да спечелят безплатни пропуски за събитието.

Имената им ще бъдат изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На коя известна трупа е артистичен директор Лейди Фло?

Очакваме до 11.00 ч. на 18 ноември.

Пробвайте късмета си на:

ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ SBR

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, можете да откриете MySound.bg!

Успех на всички!

Janet Fischietto

Тя е своеобразно произведение на изкуството в света на италианската бурлеска. Нестандартната й красота невинно флиртува с татуировки в олдскуул стилистиката, разказващи своите истории по нейното тяло. Тя майсторски жонглира с винтидж-естетиката, сменяйки образ след образ - циркови артисти от Les Annees Folles, Жената Змия, Укротителката на лъвове... Надали ще се намери някой, който да откаже пура, предложена от най-чаровната сред продавачките на цигари на планета Бурлеска.

Dolly Lamour

Тя е е една от най-ярките звезди в съзвездието, наречено Съвременна бурлеска. Магнетичността й е засвидетелствана в рекламни кампании на големи италиански модни дизайнери. Името й, сякаш захарен сироп, е дяволска клопка. Способността й да мимикрира (да се претопява в различни образи) в епохите между 20-е и 50-е години, обличайки роля след роля, зашеметява, замайва неусетно. Така както сладките ликьори разводняват съзнанието. Палитра от женски лица – фаталност, изтънченост, невинна елегантност, Dolly Lamour ще отведе посетителите в лабиринтите на своя куклен дом.

Benny Blue

Основател на движението Radio Modern, той е най-емблематичната фигура на белгийската винтидж сцена. Певец, водещ и диджей, гостът е живият образец за харизматичния джентълмен. Сините му очи обезоръжават, разплитайки със замах дамското въображение.

Lady Flo

Лейди Фло е една от основните фигури на световната бурлеска. Водеща на спектакли и хореограф, тя пее, танцува и съблазнява публиката с многобройните си персонажи: от Златната ера на Холивуд, през Moulin Rouge в Париж, до Берлинското кабаре. Екзотичната птица ще се погрижи изявата да се превърне в съблазнителен воайаж във вселената на бурлеската.

Mademoiselle O

Малката дяволита Mademoiselle O от Париж е официалната stage kitten на бурлеска спектаклите в цяла Европа.

Като грациозна балерина или непослушнa жена леопард, тя обича да играе с публиката, подканяйки я да повтаря името й, като го еротизира до (болезнена) крайност.