The Barbarones (Барбароунс) ще свирят извън София за първи път тази събота, 17 ноември.

Изявата е във Велико Търново, като в нея ще участва и алтърнатив бандата от старопрестолния град - Нормално.

Формацията събира феновете на модерния български рок в McNamara's Irish Pub от 20.30 ч. Вход свободен.

Нормално съществува като идея още от последната училищна година на иначе нормалните Людмил и Лъчо в Русе, т.е. от 2001 - 2002. По онова време групата е просто компания приятели, които се събират за да свирят предимно кавъри на Nirvana, Милена, Ревю и Sex Pistols (Секс Пистълс). Участват на фестивал и се налага да си измислят име - всеки предлага какви ли не безумици, а барабанистът иска нещо "по-нормално". Така се появява заглавието на бандата. През лятото на 2002 тя се разпада, защото някои отиват да учат, други - в казармата и т.н.

В настоящия си вид формацията групата съществува от 2007, когато, като студенти във Велико Търново, Людмил и Лъчо отново се събират – Лъчо на барабани, а Людмил – като китарист и вокал. Започват репетиции, а по-късно на бас китара се включва и Мартин – приятел от русенската компания. С него Нормално свирят около година, след което той заминава в чужбина и оттогава на баса е Милена, която се изявява и в Murzilka. Свирят доста кавъри на Нова Генерация и Ревю и постепенно се изкристализират авторски парчета. Към днешна дата Нормално са ориентирани най-вече към композиране на собствени парчета. Мислят и за студийни записи, но изчакват да съберат повече материал. Определят стила си като смесица от гаражен рок, пънк, гръндж и ню уейв.

Музикантите имат зад гърба си около 20 концерта, най-вече във Велико Търново. Изявявали са се заедно с Мурзилка, Neopit Pilski, The Scroletics, а търновската публика вече добре ги познава и фенове на групата в града не липсват.

McNamara's Irish Pub e на улица "Независимост" 25.

(www.mcnamarasirishpubvt.com)

Още - на:

thebarbarones.blogspot.com

http://www.facebook.com/pages/Normalno/108884112467217?ref=ts&fref=ts

www.myspace.com/sdfghjdgkhlsthjdtuki