Четвъртото издание на Spirit Оf Burgas събира все повече посетители!

Вторият ден на събитието доведе хиляди фенове във фестивалното градче. Не само обаче Скънк Ананси (Skunk Anansie) и Моби (Moby) оставиха страхотни спомени у присъстващите.

Няма как да бъде забравено и шоуто, което се развихри на сцената "На тъмно". То започна още в началото, когато излезе една от най-добрите български банди - Скреч (Skre4). Преди концерта си те се заканиха да изненадат фенове с по-твърд саунд и нови парчета, което беше добре дошло за всички, чакащи отдавна да ги видят на подобна сцена. Музикантите изсвириха някои песни от последния си двоен албум - "Made In China", а емблематичните парчета изпяха заедно с публиката.

Frontero и Ла Мучедумбре (La Muchedumbre) привлякоха пред сцената всички купонджии във фестивалната зона и бяха достойна алтернатива на Бастардоломей (Bastardolomey) и Скънк Ананси, които озвучаваха съседните сцени по същото време. Една от приятните изненади беше завръщането на Чефо Машината на сцената с Ла Мучедумбре. Веднага след това Мазут (Mazut) показаха на всички що е то freeform cyberpunk и подариха своето шоу на подбрани фенове.

Дългоочакваната кулминация в програмата бяха Помориънс (The Pomorians). Стотици фенове бяха обградили сцената в очакване на своите фаворити и изригнаха, скандирайки дори още преди да зазвучи първият акорд. Янко Бреков (на снимката), Красимир Керкинов и Тихомир Люцканов угодиха на публиката и изпяха безпрецедентния летен хит "Обичам" още в началото. Последваха виртуозни изпълнения на бузуки, импровизирано включване на Александър Първанов (Шута) от Вендета (Vendetta) и незабравимо парти за посетителите на Spirit Of Burgas изобщо.

Реге посланиците Zionlionz с техния Reggae Experience завършиха изявата на "На тъмно".

Довечера предстоят последните няколко часа от събитието. Macrophone, Силует, Viperfish, Ноу Велюс (No Values), Алкофилия и първата рок дама на българската музика - Милена Славова, обещават да превземат сцената "На тъмно".

Можете да спечелите безплатен билет за Spirit Оf Burgas и днес - като попълните и пуснете талон за участие в магазина "На тъмно" (улица "Богориди" 16).
Името на късметлията ще бъде изтеглено във фен-зоната "На тъмно" пред входа на фестивала в 18 часа.

В шатрата "На тъмно" ще откриете най-новите артикули и идеи на марката, както и да си направите индивидуална фестивална значка със своя снимка. Около шатрата може да срещнете и музикантите от същата сцена и да се запознаете с тях, припомнят организаторите.

Пълна програма на сцената "На тъмно" по часове:

Неделя, 14 август

20.00 - 20.40    No Values    
20.50 - 21.30    Macrophone    
21.45 - 22.30    Силует        
23.00 - 23.50    Viperfish        
00.00 - 1.15     Милена         
1.30 - 2.15       Алкофилия    
2.30 - 6.00       Zion Lion's Experience

"На тъмно" сцената се реализира и с подкрепата на Happy Bar & Grill– най-голямата и бързоразвиваща се верига ресторанти в България. Два от тях са на разположение на феновете по време на фестивала в Бургас, а групите от "На тъмно" са специални гости на заведенията.

Билети по 60 лв. - на входа.Снимки от втората вечер - в секцията "Галерии"