"Когато срещнеш съвременник, с изненада откриваш, че той винаги е дошъл отнякъде, вместо да ти каже дали пътува нанякъде". G. K. Chesterton

Детството на братята Win и William Butler от канадската група Arcade Fire (Аркейд Файър) преминава в предградието The Woodlands на град Хюстън, щата Teксас. Те замислят третият албум на групата да не е "нито любовно писмо, нито обвинителен акт от предградията – това да е писмо от предградията".

Сред темите в диска откриваме технологизирането на съвременния свят, други са посветени на загубата на невинност и детски пориви в замяна на реалностите на възрастния човек, трети говорят за постигането на "американската мечта" и желанието да правиш това, което ти харесва, за масовото нахлуване на молове и пошли сексуални послания.  

Структурата на албума "The Suburbs" (или "Предградията") (2010) съдържа увертюра и е типична за концептуална творба, в която мотивите се повтарят и преминават от песен в песен, за да доведат до по-голяма яснота и плътност на посланията.

Този албум,  отличен с наградите Grammy ("Грами"), Juno и Brits за най-добър албум на годината, ще прозвучи в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" на БНР в събота, 23 февруари, след новините от 21.00 ч.